Eticaret Sitesine Ürün Görselleri Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eticaret siteniz ürünlerinizin tanıtımını ve satışını yapabileceğiniz yegane aracınızdır. Fiziki bir satıştan bağımsız olarak siteniz eklediğiniz içeriklerle, hızıyla, pratik kullanımıyla, görsellerinin sunumuyla kendi tanıtımını kendi yapacak ve satışlarınızın yükselmesini sağlayacaktır. Elbette bunları yapabilmesi için sizin sitenizi doğru içerikler ve doğru kullanımlarla beslemeniz gerekmektedir.

Web sitenize ekleyeceğiniz görseller konusunda önerilerimizi sizlerle bu yazımızda paylaşacağız.

Bütünlük Oluşturmak

Fotoğraflarınızı kendiniz de çekseniz, profesyonel bir çekim de yaptırsanız bir bütünlüğü olmasına önem vermelisiniz. Peki nedir bütünlükten kastımız? Fotoğraflarınızı çekerken kullandığınız geri plan konusunda dikkatli olabilirsiniz öncelikle. Eticaret sitenizde, özellikle ürünlerin toplu göründüğü kategori sayfanızda bu bütünlük size sandığınızdan daha çok fayda sağlayacak, sitenizin şık ve nizami görünmesine yardımcı olacaktır.

Eticaret Sitesine Görsel Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ürünlerinizi fotoğrafladığınız zemini seçtikten sonra tüm görsellerinizi aynı zemin üzerinde aynı açıyla çekmeye özen gösterin. Ürünün kendini göstermesi için farklı açılardan 2-3 fotoğraf çekerek ekleyebilirsiniz.

Burada önemli nokta fotoğrafların özenli olmasıdır. Çekilen fotoğraflarda gözden kaçan bir detay olmamasına dikkat etmelisiniz.

Uygun Ölçeklendirme

Fotoğraflarınızı çektikten sonra hepsini eşit ölçülere getirerek sitenize yüklemelisiniz. Bütünlük oluştururken tüm görsellerinizin yatay ya da dikey olmasını sağlamalısınız. Sitenizde bazıları daha ufak bazıları ise daha büyük olan görseller bütünlüğü bozacaktır. Bu yüzden ürünlerinizin doğru şekilde görünmesi için yatay ya da dikey nasıl görseller uygun ise, tüm görsellerinizi bu detaya göre aynı ölçülere getirmeli ve sonrasında sitenize yüklemelisiniz. Bunun için photopea.com gibi online fotoğraf programları kullanabilir ve pratik birkaç adımda fotoğraflarınızı eşit boyutlara getirebilirsiniz.

Görsel Boyutları

Eticaret sitesinin hem ana sayfası hem de içeriğindeki tüm sayfaların hızlı açılması çok önemli bir konudur. Sitenizin hızlı açılması ve hızlı yüklenmesi için birçok detayı göz önünde bulundurmanız gerekir; ancak görsellerle ilgili olan kısmını detaylandıralım. Her bir fotoğrafınızın KB cinsinden bir ağırlığı olacaktır ve boyutu mümkün olduğunca ufak tutmanız gerekmektedir. Bunun için görsellerinizin ölçülerini oluştururken de ihtiyaç olacak ölçek ne ise buna göre ölçeklendirmeniz gerekir. Yani ürün görseli ölçü alanınız 1000x600px ise, 2500-3000px gibi ölçülerde yüklemeniz gerekmez. Böylece gereksiz bir ağırlık yaratmadan site sayfalarınızın yüklenme hızını arttırabilirsiniz. Bunun dışında görsellerinizi eticaret sitenize yüklemeden önce online görsel sıkıştırma programları kullanarak fotoğraflarınızın KB cinsinden değerini azaltarak sitenizde daha da hızlı yüklenmesini ve ziyaretçilerinize külfet yaratmamasını sağlayabilirsiniz. Tıklanan bir ürün sayfasında görsel ve detayları net bir şekilde görmek üstelik hızlı açılmasını sağlamak ziyaretçileriniz açısından artı puan olacak ve eticaret siteniz oldukça kullanışlı olacaktır.

Görsellerinizi sıkıştırmak için tinypng.com gibi online fotoğraf sıkıştırma sitelerini kullanabilirsiniz.

Genel olarak dikkat etmeniz gereken teknik detayları belirttik. Bu teknik detaylara dikkat ederek hem görsellerinizi optimize edebilir; hem de bütünlük oluşturabilirsiniz. Ancak görselin neden bu kadar önemli olduğunu da anlatmamızda fayda var.

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Sitenizin Başarılı Olması için 50 İpucu

Eticaret Sitesi İçin Görseller Nasıl Optimize Edilmeli?

Kurumsal web sitesi ya da eticaret sitesi farketmeksizin seçeceğiniz görseller sitenizin sunumunda oldukça önemlidir. Ana sayfanız üzerinden gidelim, ana sayfanızda slide kullandığınızı düşünelim. Kendiniz de bir internet kullanıcısı olarak düşünün. Ufak ve pixellerine dağılmış görselleri değil, çözünürlüğü yüksek ve ilgi çekici görseller görmeyi tercih edersiniz. Kullanıcılar görsellerden de etkilenebilirler ve sitenizi şu mavili resim olan siteden teklif almıştık gibi hatırlayabilirler :) Tabii bu ufak bir detay; ancak özenilmiş web siteleri ziyaretçilerin ilgisini çeker. Ana sayfanız dışındaki içerik sayfalarınızda da özellikle uzun metinlerin arasında görseller kullanırsanız yazınızı okuyan ziyaretçilerinizin de ilgisinin dağılmamasını sağlamış olursunuz.

Fotoğraf konusunda artık eskiye göre çok daha fazla alternatifimiz de var üstelik. Birçok stok fotoğraf sitesinden sektörünüze ya da içeriklerinize uygun görseller edinebilirsiniz. Eğer tamamiyle özel fotoğraflar kullanmak istiyorsanız ve kendiniz fotoğraf çekimi konusunda yetersizseniz profesyonel hizmet almayı da düşünmelisiniz. Kurumsal bir web siteniz varsa stok fotoğraflar ile görsel konusunu çözebilirsiniz. Eticaret siteniz var ise de muhakkak ürün fotoğraflarınızı profesyonel olarak çektirmeli ve belirttiğimiz diğer detaylara dikkat ederek sitenize yüklemelisiniz.

03/01/2021

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı