E-ticaret Paketi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisin?

Eticarete başlarken öncelikli olarak e-ticaret altyapını seçmelisin. E-ticaret yazılımı için firma seçerken en basit yoldan firmanın referanslarını inceleyebilirsin. Firmanın tecrübesi, e-ticaretteki işleri sana güven veriyor ise ilgili firma ile e-ticarete başlayabilirsin.

E-ticaret Paketi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisin?

Peki, e-ticaret yazılımı için firma kararını verdin, şimdi ise e-ticaret paketlerinden hangisi sana uygun bunu bulman gerekli.

Eticaret yazılım firmaları genelikle hazır paketler halinde 3-5 farklı bileşenlere sahip e-ticaret paketleri sunarlar. Bu paketler genelde temel ihtiyaç ve gereksinimlere göre hazırlanır ve e-ticaret yapacak kişinin seçimine sunulur. Bu paketleri incelerken öncelikle e-ticarette temel olan bazı özelliklerin seçeceğin pakette olmasına dikkat etmelisin.

Bu özellikler:

  • Mobil Uyum
  • SSL Sertifikası
  • Kolay Yönetici Paneli
  • SEO Özellikleri
  • Teknik Destek

Yukarıda saydığımız özelliklerin seçeceğin e-ticaret paketinde mutlaka olması gereklidir. Bu özellikleri e-ticaretin olmaz ise olmazları olarak söylemek mümkün. Bu özellikleri sırasıyla kısaca özetleyelim.

Mobil uyum: e-ticaret sitenin tüm cihazlarda kusursuz görünmesini sağlayan ve buna bağlı ziyaretçi memnuniyetini arttıran bir öğedir. Ek olarak SEO çalışmaları için de çok çok önemli bir kriterdir.

SSL sertifikası: Eticaret sitenin ve kullanıcılarının güvenliğini sağlayan bir sertifikadır. SEO altyapısı için de oldukça önemlidir.

Kolay yönetici paneli: Eticaret siteni tamamen bu yönetici arayüzü ile kolayca kullanabilmelisin. Bu panel üzerinden ürünlerini ekleyebilmeli, düzenleyebilmeli, siparişlerini anlık olarak görüntüleyebilmeli ve sipariş durumlarını güncelleyebilmelisin.

SEO özellikleri: Eticaret altyapın sana temel SEO unsurlarını sağlamalıdır. Bunlar otomatik oluşan urller - akıllı url, site haritası (sitemap.xml), title ve description alanlarının tanımlanması gibi belirtilebilir.

Teknik destek: Eticarete başladığın andan itibaren iyi bir teknik destek alabilmelisin. Telefon, e-posta, online destek ya da ticket sistemi ile kolayca destek talebinde bulunabilmeli ve bu taleplerine hızlıca geri dönüşler alabilmelisin.

E-ticaret Paketi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisin?

Bundan başka diğer e-ticaret özellikleri tamamen senin ihtiyaçlarına kalmış.

Sanal Pos İhtiyaçları

E-ticaret sitende sanal pos kullanacak isen e-ticaret paketleri içerisinde seçim yaparken sanal pos olmayan paketi hemen elemeni öneririz. Bazı e-ticaret paketleri - genelikle ilk paket - kullanıcı ihtiyaçlarından ötürü sadece havale/eft ya da kapıda ödeme seçenekleri ile sipariş alabilmektedir. Sen sanal pos kullanmak istiyorsan bu paketi göz ardı etmelisin.

Tasarım Talepleri

E-ticaret firmasının sunduğu standart tasarımlar bana yeterli diyorsan bu konuda paket seçimini etkileyecek bir detay bulunmuyor. Ancak özel konsept bir e-ticaret tasarımı istiyorsan hangi pakette özel tasarımın opsiyonel olarak sunulduğuna bakman ve bunu sağlayan paketi seçmen gerekecektir. Ya da özel temalar senin için yeterli ise yine bu temaları sunan paketlerden birisini seçmen doğru olacaktır.

Sunucu Özellikleri

Eticaret siten için sana sunulacak hosting - sunucu detaylarını incelemeli ve veri alanı, trafik ve e-posta konularında sana yeterli olabilecek bir paketi tercih etmelisin.

Ürün Detayları

Eticaret paketleri arasında ürün giriş sayısı gibi bir limit varsa ürün sayına göre doğru paketi belirleyebilirsin. Ya da paketler arasında ürünlere eklenen bir takım değerler için farklar var ise ihtiyacın olan özelliklere uygun paketi seçmelisin.

Üyelik ve Sipariş Detayları

Üyeliksiz alışveriş, kargo takibi gibi modüllere ihtiyacın var mı? Varsa bu modüllere uygun e-ticaret paketini seçmelisin.

E-ticaret Paketi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisin?

Promosyon / Kampanya Detayları

Genelikle üst e-ticaret paketleri içerisinde sunulan bu tip modüllere ihtiyacın varsa e-ticaret paketini seçmeden önce bu modülleri içerisinde barındıran bir paket seçmelisin. Ben kampanya ya da promosyon yapmam diyenlerdensen daha alttaki paketleri tercih edebilirsin. Çok ürünlü bir e-ticaret siten var ve ürünlerin açısından rakiplerin çoksa kampanya ya da promosyonlar oluşturabileceğin bir eticaret paketi seçmeni öneririz. Bu modüller rakiplerinin bir adım önüne geçmen için sana çok büyük destek verebilir.

Entegrasyon ve Tedarikçiler

Bayisi olduğun tedarikçilerden ürünlerini otomatik yüklemek ve güncelleme gibi bir işleyiş istiyorsan XML entegrasyonlarına uygun bir e-ticaret paketi seçmen gerekli. Ya da Excel - XML gibi dosyaları yükleyip otomatik güncellemeler ve eklemeler yapmak istiyorsan yine dosya yüklemeli paketlerden birini seçmen gerekli.

Pazaryeri Entegrasyonları

N11, Hepsiburada, Trendyol gibi e-ticaret sitelerinde ürün satışı yapıyor ve kendine ait e-ticaret sitenle bunlar arasında da entegrasyon olsun istiyorsan seçeceğin e-ticaret paketinde pazaryeri entegrasyonu özelliğinin bulunmasına dikkat etmelisin.

Muhasebe Programı Entegrasyonları

Kullandığın Logo, Nebim, Mikro gibi muhasebe yazılımları ile e-ticaret siteni entegre edip siparişleri, ürünleri ve stokları karşılıklı güncellemek istiyorsan seçeceğin e-ticaret paketinde muhasebe entegrasyonu özelliğinin olmasına dikkat etmelisin.

Bu yazımız da ilgini çekebilir: E-ticarete Başlarken: Hazır Altyapı mı? Özel Çalışma mı?

Soru Sormaktan Çekinme

Kafanı karıştıran, aklına takılan detaylar olduğunda ilgili e-ticaret firmasına ulaşarak tüm sorularını sormalısın. Aklındaki tüm sorular cevaplandıktan sonra seçimini daha kolay yapabilirsin. Özellikle entegrasyon ve tedarikçiler, pazaryeri entegrasyonları ve muhasebe programı entegrasyonları konuları için tam olarak ne servis alacağını bilerek çalışmalara başlamalısın. Zira bu 3 konu biraz ileri düzey ve profesyonellik gerektiren işlemlerdir, hatasız ve hızlı çalışan yapılarda uygulanmalıdır.

E-ticarete başlamak istiyorsan Clouds Eticaret Paketleri'nden seçimini yapabilirsin. 3 farklı ve ihtiyaçlara göre ayırdığımız paketlerimizden sana uygun olanı seçip e-ticarete hemen başlayabilirsin.

03/04/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı