E-ticarete Başlamanın Tam Zamanı

E-ticaret siteleri hayatımızda hatırı sayılır bir şekilde yer almaya başladı. Son yıllarda ihtiyaç ve özel olmak üzere tüm ihtiyaçlarımız internet üzerinden gayet pratik şekillerde karşılayabilir hale geldik ve yavaş yavaş günlük planlamalarımızı da bu eticaret sitelerinin sağladığı hizmetler üzerinden yeniden şekillendirmeye başladık.

Eticarete Başlamanın Tam Zamanı

Haftalık rutininizde bir mutfak alışverişi gününüz olduğunu düşünün. Haftada bir ya da iki günde bir rutininiz olsun ve markete uğramak için bu rutine bir zaman ayırmaktasınız. Ancak bu rutini işyerinizde 10 dakika sürecek bir molanız sırasında gayet pratik bir şekilde online olarak da yapabiliyorsunuz ve bu 10 dakika, aklınızda akşam yapılacak bir iş yükü olmaktan da çıkardığı gibi zaman kazanmanıza da fırsat tanıyor.

Giyim alışverişleri, ev dekorasyonu gibi ihtiyaca hizmet eden seçenekler dışında, giyim tarzınızı, yaşadığınız/çalıştığınız mekanları özelleştirmeye yönelik keyfi alışverişleriniz için de, kısacası herşey için artık internette bir platform bulmak ve bunları satın alabilmek mümkün. Üstelik daha çok seçeneğe gezmeye gerek kalmadan ulaşabiliyor, sadece istediğiniz özellikteki ürünleri filtreleyerek zaman da kazanıyorsunuz.

Birkaç senedir aktif olarak neredeyse hepimiz online alışverişin pratikliğini ve hafifliğini anladık ve tüm kullanımlarımızı bu şekilde yapıyoruz.

Hal böyle olunca internet üzerinden satış yapan pek çok marka olmaya başladı ve gün geçtikçe seçeneklerimiz de artıyor. Ticari anlamda büyük ölçekli ve adı bilindik firmaların zaten bir eticaret sitesi yıllardır var. Ancak bu arada yeni ve başarılı girişimler de son yıllarda ortaya çıkmaya başladı ve bu durum alışveriş seven online tüketiciler olan bizleri de oldukça mutlu etmeye başladı.Rekabet ortamının artmasıyla her bir firma daha kaliteli hizmet vermeye, müşteri memnuniyeti için ekstra özen göstermeye başladı.

Eticarete Başlamanın Tam Zamanı

Son yıllarda yaşadığımız teknolojik gelişmeler, mobil cihaz kullanımlarının artması, sadece yeni neslin değil, internet nesli öncesinde kalan neslin de çağa ayak uydurarak online alışverişi daha çok tercih etmeye başladığını görüyoruz. Gelişim her geçen gün arttıkça fiziki bir dükkanı olan herkes de internet üzerinde yerini yavaş yavaş almaya başladı.

El yapımı sabun üretip sattığınız ufak yerel bir dükkanınız olduğunu düşünün. Dükkanınız yalnızca yaşadığınız yerel çevredeki kitleye hitap edeceğinden hedef kitlenizdeki kişi sayısı da doğal olarak belli bir sayıdan oluşuyor. Şimdi de bu ürünleri online olarak eticaret sitenizden de sattığınızı düşünelim. Sadece yaşadığınız çevre değil, hatta yaşadığınız şehir bile değil; içinde yaşadığınız ülke tamamiyle sizin hedef kitleniz haline geliyor. Bir anda daha büyük bir kitleye hitap etmeye başladınız bile.

Kendiniz de bir internet kullanıcısı olarak her gün yeni bir şey keşfetmenin ne kadar keyifli olduğunu bir düşünün. Birileri internette %100 pamuk nevresim arıyor ve buna mağaza mağaza gezerek ulaşamıyor. İnternetten yaptığı bir arama sayesinde istediği özelliklerde ürünleri olan pek çok siteye ulaşıyor ve zahmetsiz bir alışveriş yapabiliyor. Böyle düşünen ve uygulayan kullanıcı sayısı da zaten mevcut haliyle ciddi bir kitle olduğu gibi, her geçen gün de artıyor.

İşte bu yüzden eticaret sitenizi açmanın tam zamanı. Üstelik tam da bu süreçte neden daha önceden bunu düşünüp açmadım diyorsanız, ileride de bu hissi yaşamamanız için bir an önce yola çıkmalısınız.

Daha önceden çok basit bir eticaret sitesi açmak oldukça maliyet gerektiriyordu. Ancak son yıllarda klasik bir eticaret yapabilmek için gereken altyapıyı barındıran hazır yazılımlar sayesinde hem pratik, hem hızlı; hem de yeni başlayanlar için gayet uygun maliyetlerle bir eticaret sitesine sahip olabiliyorsunuz.

Fiziki satış yapan bir işletmenin zaten aslında çoktan bir eticaret sitesi olması gerekiyordu. Hala yok ise, bu büyük bir eksiklik. İşletme sahibinin sabit bir alana kendini bağlamak yerine internet üzerinden online satış yaparak daha geniş bir kullanıcıya açılması, kendi ticari hayatı açısından elbette çok önemli getiriler sağlayacaktır.

Şimdi gelelim bir süredir bir eticaret sitesi açmak istiyorum ama nereden başlasam diyenlere. Son yıllarda online dünyanın gelişimine bakarsak, böyle bir kararınız var ise, bu konuda daha fazla beklemek yanlış olur. Ürünlerinizle birlikte eticaret dünyasında yer almanız çok kolay ve başlangıç için de oldukça uygun maliyetlerle size sunuluyor. Ve emin olun, şu da olsa bu da olsa ya da ben yapabilir miyim acaba derken aslında yola çıkabileceğiniz vakti boşa harcamış oluyorsunuz.

Eğer ki satış yapabilecek ürünleriniz var ise, vakit kaybetmeden eticaret sitenizi açmalısınız. Buna yönelik sosyal medya hesaplarınızı açmalı, uygun şekilde yönetmeye içeriklerinizi eklemeye başlamalısınız. Eticaret sitesi emek ve sabır işidir. Yapacağınız bir başlangıç size çok keyifli bir dünyanın kapılarını açacaktır. Zaman içerisinde de satışlarınızı, müşteri taleplerini, neler yapsam daha çok kullanıcı çekebilirim sorularınızın cevaplarını alabilirsiniz.

Unutmayın ki, hiçbir şey iyi ya da kötü bir deneyimin yerini tutamaz. Bütün olasılıkları hesaplamak için yola çıkmadan harcadığınız süre ve enerjiyle yolu yarılamış olabilirsiniz :) Artık sakladığınız ürünleriniz açığa çıktığından ufkunuzu açacak öneriler alabilirsiniz.

Hatta fikir edinmeniz açısından ana firmamız İnajans blog kısmında ilginizi çekecek yazımızı da hemen buraya bırakalım. E-ticarette Başarı İçin Tecrübeyle Sabit Önerilerimiz

Eticarete Başlamanın Tam Zamanı

Eğer hemen başlamak istiyorum derseniz biz de size destek olmaya hazırız; hem de tam destek :) Clouds Eticaretle eticaret sitenizi hemen açmak için Clouds Eticaret Paketleri linkini ziyaret edebilir, sorularınız ve aklınıza takılan herşey için 0312 963 15 01 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

11/04/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı