Hazır Eticaret Paketlerinin Avantajları

Bir eticaret sitesine sahip olmak için ya bir hazır e-ticaret yazılımı tercih etmeniz ya da özel bir eticaret yazılımı çalışması yaptırmanız gerekecektir. Her iki eticaret çözümü de size ürünlerinizi online satabilmeniz, ödeme alabilmeniz gibi temel eticaret özelliklerini sağlayacaktır. Biz bu yazımızda hazır eticaret sitesi nedir, hazır eticaret yazılımı kullanmanın avantajları nelerdir sorularının cevaplarını sizlere aktarmaya çalışacağız.

Hazır Eticaret Sitesi Nedir?

Tasarımı ve yazılımı birden fazla kullanıcının kullanımı için önceden hazırlanmış ve genellikle bir lisans satın alınması ile otomatik ve hızlı bir şekilde kurulan e-ticaret yazılımlarıdır. Bu yazılımlar klasik e-ticaret sitelerine ait pek çok özelliği içlerinde barındırırlar. Ürün, kategori ve marka ekleme, üyelik işlemleri, sepet ve ödeme süreçleri gibi birçok modülü size sunarlar. Hazır eticaret yazılımlarını, tasarımı ve yazılımı önceden hazırlanmış e-ticaret sistemleri olarak da kısaca belirtmek mümkündür. Bu yazılım tiplerinde oluşturacağınız e-ticaret sitesi için kolay kullanımı olan bir yönetici arayüzü bulunur. Bu arayüz ile sitenizin tasarım ayarlarını, ödeme ayarlarını, ürün işlemlerini ve sipariş takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eticaret sitenize ait bütün işlemleri kolayca bu arayüz üzerinden takip edebilirsiniz. Hazır e-ticaret yazılım firmaları genellikle farklı özelliklere sahip 3 ya da 4 farklı e-ticaret paketi altında size e-ticaret hizmeti sunarlar. Eticaret yapacak işletme ya da kişi bu paketler içerisinden kendisine uygun olanı seçerek e-ticarete başlar. Bu paketler genellikle temel e-ticaret özellikleri ile oluşan başlangıç bir eticaret paketi ile başlar ve devamında gelişmiş özellikleri üzerine ekleyerek seçeneklerini arttırır.

Hazır Eticaret Yazılımı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Beklemeden - Anında Eticaret Sitesine Sahip Olursunuz

Önceden hazırlanmış yapıları gereği ile hazır e-ticaret yazılımı kullanmaya başladıktan hemen sonra ürünlerinizi girmeye başlayabilir, genel ayarlarınızı yaparak 1 gün içerisinde e-ticaret sitenizi aktif hale getirebilirsiniz. Özel yazılım e-ticaret çalışmaları kişiye - firmaya özel tasarlanıp kodlandığı için 1-2 ay kadar yapım aşaması süreleri olabilir. Bu bakımdan hazır e-ticaret altyapısı ile hemen e-ticarete başlamayı düşünebilirsiniz.

Eticaret Sitenizin Nasıl Olacağını Önceden Bilirsiniz

Hazır eticaret altyapı sağlayıcınızın örnek ve şablonlarını inceleyebilir ve e-ticaret sitenizin tasarımı ve yazılımı ile ilgili önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu da sizin eticaret sitenizi gördükten sonra kötü sürprizler ile karşılaşmanıza engel olur. Örneğin eticaret sitesi için şablon seçeneklerini inceleyebilirsiniz ve bunlardan birini seçtiğiniz zaman e-ticaret sitenizin görünümü hakkında %100 bir fikre sahip olursunuz.

Hazır Eticaret Yazılımlarının Avantajları

Demo İnceleme İmkanı

Hazır eticaret yazılımları kullanıcılarına satın alımdan önce yazılım ile ilgili genel fikirleri olması açısından bir deneme hesabı açarlar. Bu demo üzerinden ilgili yazılımı ücretsiz olarak deneme şansına sahip olursunuz. Özellikle eticaret sitenizin yönetici arayüzünü önceden inceleyebilmek, kolay kullanıp kullanamadığınızı görebilmek sizin için önemli bir avantajdır.

Hata ile Karşılaşma Olasılığınız Azdır

Hazır eticaret yazılımları birçok kullanıcı tarafından kullanıldığı için içerisinde bulunan birçok hata öncesinde görülmüş ve düzeltilmiştir. Bu yüzden çok kullanıcısı olan bir eticaret yazılımı kullanmanız dahilinde eticaret serüveninizde hata ile karşılaşma olasılığınız oldukça azdır. Eticaret sitenize ait yönetici arayüzü de birçok eticaret sitesi tarafından kullanıldığı için test edilmiş ve sorunsuz çalışır. Ürün ekeme, fiyatlandırma, kdv tanımlama gibi işlemleri kusursuz sağlayabilirsiniz.

Sanal Pos ve Ödeme Çözümleri Esnekliği

Hazır eticaret yazılımı geliştiren firmalar altyapılarını tüm bankaların sanal posları ile uyumlu hale getirmişler ve en az 1 tanesi ile gerçek ortamda çalışmışlardır. Aynı konu özel ödeme kuruluşları (Iyzico, PayTr) için de geçerlidir. Bu yüzden hangi ödeme çözümünü kullanmak isterseniz 1 dakika içerisinde e-ticaret sitenize entegre edebilirsiniz. Sanal pos entegrasyonu konusunda beklemeniz gerekmez ya da kurulum sıkıntıları yaşamazsınız. Çok kullanıcısı olan yazılım sağlayıcılar bankalar ya da ödeme kuruluşları ile kendi aralarında özel anlaşmalar yapmış olabilirler. Düşük komisyon oranları, ücretsiz yıllık kullanım hakları gibi... Hazır çözüm bir eticaret yazılım firması ile çalıştığınızda bu tip anlaşmalardan da kolayca yararlanabilirsiniz.

Karşılaştırmalı özel ödeme kuruşları yazımız: Sanal Pos Ödeme Çözümleri İncelemesi

Daha Düşük Maliyet

Hazır e-ticaret paketleri özel yazılım eticaret çalışmalarına göre oldukça düşük maliyetlere sahiplerdir. Bu yüzden hazır bir e-ticaret yazılımı ile çalışarak daha az bütçe ile eticaret sitenizi oluşturmanız mümkün. Hazır eticaret yazılımlarının sunduğu birçok modüle de ek bir ücret ödemeden sahip olmanız mümkün. Özel bir çalışma ile hazırlanan eticaret sitesinde kampanya ya da hediye çeki uygulamaları için sizden ekstra istenebilecek bir ücret hazır eticaret yazılımı sunan firmanın paketlerinde yer alabilir.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: Eticaret Paketlerinde Sabit ₺ Ücret

Deneyim

Hazır eticaret altyapısı sağlayan firmalar daha çok kullanıcıya e-ticaret sitesi sağladığı ve buna bağlı daha çok sipariş izlediklerinden kullanıcı deneyimleri oldukça yüksektir. Bu özellik de hazırladıkları eticaret yazılımını doğru geliştirmelerini ve verimli sonuçlar almalarını sağlar. Bu yüzden hazır eticaret yazılımı kullanmanız e-ticarette sizi daha başarılı yapabilir.

Hızlı Destek

Sizinle benzer zorluğu ya da sorunu yaşayan onlarca kullanıcıya önceden destek verdikleri için hazır altyapı sağlayıcı destek ekibi sizin sorununuza daha hızlı çözümler bulabilir. Bu bakımdan hazır eticaret yazılımı tercih etmeniz dahilinde daha hızlı teknik destek alabileceğinizi söyleyebiliriz. Ek olarak hazır eticaret altyapı sağlayıcılarının daha çok kullanıcı bulunduğundan hali hazırda teknik destek veren ve sürekli sizin sorularınıza cevap veren bir hazır ekibi bulunmaktadır.

Önemli Güncellemelerden Anında Faydalanmak

Hazır altyapı sağlayıcılar yazılımlarını zaman zaman güncellerler. Bu güncellemeler teknolojik gelişmelere ya da Google beklentileri üzerine olabilir. Burada önemli olan hazır bir yazılım kullandığınızda, bu güncellemelerin otomatik olarak sizin de e-ticaret sitenize yansımasıdır.

Gelişmiş Entegrasyonlar için Daha Düşük Maliyetler

Eticaret siteleri için ürün, pazar yeri ya da muhasebe programları ile entegrasyon işlemleri mevcuttur. Örneğin bir tedarikçinizden aldığınız ürünleri e-ticaret sitenize otomatik aktarabilirsiniz. Ya da Trendyol üzerinde satış yaptığınız ürünleri otomatik olarak e-ticaret sitenizden güncelletebilirsiniz. Siparişlerinize ait işlemleri kullandığınız muhasebe programına otomatik aktarabilir ve cari oluşturma ya da fatura kesme işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Bu tip entegrasyonlar hazır e-ticaret yazılımlarında sıklıkla kullanıldığı için size daha uygun maliyetler ile sunulur ya da seçeceğiniz e-ticaret paketi içerisinde zaten mevcuttur. Ve tabii ki bu entegrasyonların herbiri ayrı ayrı eticaret sitelerinde önceden denendiği ve kullanıldığı için size entegrasyonu oldukça hızlı ve kolay olacaktır. Sorun yaşama olasılığınız da oldukça az olacaktır.

Bu yazımızı da beğenebilirsiniz: En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Eğer klasik bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız var ise özel yazılımlar yerine hazır e-ticaret paketleri ile eticarete başlamanızı yukarıda saydığımız nedenlerden ötürü öneririz. Amacımız kesinlikle özel eticaret yazılımı çalışmaları için olumsuz izlenim yaratmak değil. Amacımız tecrübelerimiz doğrultusunda belirli ihtiyaçlar dahilinde eticaret sitesi sahibi olmak isteyenlere doğru seçeneği göstermek. Şimdi karar sizin! Eticarete başlamak iş akışınızı olumlu yönde değiştirecek. Çağımız internet çağı, internet üzerinden verilen siparişler günden güne artmakta... Bu yüzden bir an önce bir e-ticaret sitesi sahibi olmanızı öneririz.

Eticarete Clouds ile başlamak isterseniz: Eticaret Paketlerimiz
Sorularınız için bize ulaşabilirsiniz: (0312) 963 15 01

06/12/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı