PayTR Ödeme Çözümleri Hakkında Merak Edilenler

Eticaret siteleri ya da online satış yapan her sistemde kredi kartı ile ödeme alabilmek için bir sanal pos altyapısı bulunmalıdır. Sanal pos çözümlerinde her bir banka ile ayrı ayrı anlaşma yapılabileceği gibi, bankaların altyapısını sağlayan firmalarla da anlaşma yapılarak sanal posa sahip olunabilir.

Türkiye'de bu konuda hizmet veren bir çok firma bulunmaktadır. Aynı bankalarla çalışma yapıldığı gibi bu ödeme çözümleri firmalarıyla da çalışma şartları, kesinti oranları, ödeme aktarım süreçleri göz önünde bulundurularak tercih yapılabilir.

PayTr Başvurusu için Şartlar Nelerdir?

Öncelikle bir vergi numarasına sahip olmanız gerekiyor. Şirketiniz Şahıs Şirketi, Limited Şirketi ya da Anonim Şirketi olabilir. Sanal pos başvurusu yaptığınız sitenizle birlikte Firma Ünvanı, Vergi Dairesi, Vergi Numarası gibi bilgileriniz ile aylık ciro beklentiniz gibi bilgileri girerek bir ön başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Öncesinde Web Sitenizde Neler Olmasına Dikkat Etmelisiniz?

Eticaret sitenize ürünlerinizi eklemeli ve fiyatlandırmalarını girmelisiniz. Satacağınız ürünler ve fiyatlandırmaları net ve anlaşılır olmalı. Ayrıca Müşteri Hizmetleri başlıklarınızı oluşturmalısınız. Kişisel Verilerin Gizliliği ile İade ve İptal Politikanıza ait detayları açık ve anlaşılır şekilde sienizde göstermelisiniz.

PayTR Ödeme Çözümleri Nasıl Başvuru Yapılır?

Sadece PayTR başvurunuz için değil; her durumda eticaret sitenizin tüm sayfalarının SSL Sertifikası'na sahip olması gerektiğini de tekrar hatırlatalım.

PayTr Ön Başvuru Adımları

Siteniz gerekli özelliklere sahip olduktan sonra ön başvurunuzu online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Firma Ünvanı (şahış şirketi ise kişi isim ve soyismi), eticaret sitenizin linki, aylık ciro öngörünüz, vergi dairesi ve vergi numarası bilginiz ile birlikte ön başvuru adımını tamamlayabilirsiniz.

Bu adımdan sonra PayTR'den ön başvurunuza bir yanıt gelecektir. Sattığınız ürünler ve tedarik sürelerine bağlı olarak ek bazı sorular yanıtlamanız istenebilecektir. Bu adım sonrasında ise PayTR, firmanıza sunacağı şartları içeren bir teklif iletecektir. Günümüz eticaretlerinde çoğunluk kullanımda ödemeler ertesi iş günü hesabınıza geçecek şekilde bir kesinti oranıyla teklifiniz sunulur.

PayTR Ödeme Çözümleri için Nasıl Bir Yol İzlenir?

PayTR ile çalışmanız halinde 8 adet bankanın sanal pos altyapısına tek kurulumla sahip olursunuz. Advantage, Axess, Ziraat, Bonus, Card Finans, Maximum, Paraf, World kartlar ile taksitle ödeme alabilirsiniz. Taksitlendirme konusunda sektörünüz ve yasal düzenlemelerle belirlenmiş taksit sayısına göre taksit yapabilirsiniz. Taksit seçeneklerine bağlı kesinti oranları da size teklifinizle beraber sunulur. Bu vade farklarını müşterinize yansıtmak istemiyorsanız belli taksit adetlerinde vade farkını kapatabilir ve müşterinize vade farksız taksit imkanı sunabilirsiniz. Bu durumda tek çekim kesinti oranı ile beraber taksite ait oran da sizin firmanıza ait kesintiye eklenir.

Ek bir bilgilendirme olarak hem satışını yaptığınız ürünlere ve tedarik sürelerinize bağlı olarak; hem de kesinti oranlarını özelleştirmek adına PayTR ile özel anlaşmalar yapmayı talep edebilirsiniz. Alınan ödemenin ertesi iş günü hesabınıza geçmesi, 7 gün ya da 14 gün valörlü olarak hesabınıza geçmesi gibi seçeneklerle komisyon oranında da farklılıklar mümkündür.

Teklifiniz Geldikten Sonra Nasıl Bir Yol İzleyeceksiniz?

Ön başvuru sonucunuza göre size iletilen teklif beraberinde yüklemeniz gereken evraklara sıra gelmektedir. Şirket türünüze bağlı olarak bu evraklar;

  • Vergi Levhası
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • İmza Sirküleri
  • Şirket Ortakları ve İmza Yetkililerinin Kimlik Bilgileri
  • Ödemeleri Hesabınıza Aktarabilmeleri için IBAN Numarası
  • IBAN'ın firmanıza ait olduğunu gösteren, firma ünvanınız ve IBAN bilgisini barındıran evrak

Belgelerinizi uygun şekilde yüklemenizden sonra PayTR size mağaza numaranız ile birlikte giriş bilgilerinizi de iletecektir.

PayTR Bilgilerim Geldikten Sonra Eticaret Siteme Nasıl Kurulum Yapacağım?

Öncelikle eticaret siteniz PayTR altyapısı kurulumunun yapılmasına uygun olmalıdır. Gerekli kurulumları yapabilmek bir yazılımcı bilgi ve deneyimi gerektirir. Bu durumda hazır bir eticaret paketi kullanıyorsanız mutlaka öncesine PayTR altyapısı için kurulum yapıp yapmadıklarını ya da sistemin uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz. Özel yazılım eticaret kullanıyorsanız da başvurunuz öncesinde yazılımcınıza PayTR kurulumu konusunda danışmalısınız.

Kurulumunuz yapıldıktan ve test çekimlerinizi gerçekleştirdikten sonra posunuz kullanıma hazır olacaktır. Satışlarınızın kredi kartı ile ödemelerini güvenli ve pratik bir şekilde alabilirsiniz. Üstelik Türkiye'de hizmet veren tüm bankalar için de taksit opsiyonu sunarak ziyaretçilerinize ödeme kolaylığı da sağlamış olacaksınız. Böylece her bir bankayla ayrı ayrı anlaşmak ve herbirine ayrı bir ücret ödemek gibi sancılı süreçlerden de kurtulmuş olacaksınız. PayTR, yıllık sabit ücret ve herhangi bir ek kullanım ücreti olmadan hizmet vermekte, işlem başına size verdiği teklif dahilinde kesintiler yaparak ödemeleri hesabınıza aktarmaktadır.

Eticaret sitelerinde kredi kartı ile ödeme en çok tercih edilen ödeme türüdür. Dolayısıyla bunu göz önünde bulundurarak hem kullanıcılarınız; hem de kendiniz için en pratik ve de en düşük maliyetli yöntemi tercih etmenizde fayda vardır.

Eticarete Hemen Başlamak ve Bilgi Almak için: Eticaret Paketlerimiz

22/01/2021

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı