Kargo Firma İşlemleri

Üst Menü -> Sipariş Ayarları -> Kargo İşlemleri

Siparişlerin için kullanılacak kargo firmalarını bu bölümden yönetebilirsin.

Kargo Firması Ekle alanından yeni kargo tanımlayabilir, Kayıtlı Kargolar bölümünden de yönetebilirsin. 

Kargo firmasına göre "x" tutar üzeri kargo ücretsiz ayarlaması yapabilirsin. "0" girildiğinde kullanıcılarına, ilgili kargo firması için (sipariş tutarı ne olursa olsun) ücretlendirme yansıyacaktır.

Kargo ücretlendirmesi desi hesabına göre yapılmaktadır. 

Örneğin UPS Kargo için 1 desi alanına 10 (TL), +1 desi alanına 2 (TL) giriş yaptınız. 

Kullanıcının sipariş verdiği ürünlerin desi toplamı da 5 olsun. (Ürünlerin desi girişi, ürün işlemlerinden yapılmaktadır.) Bu durumda ilk 1. desi için 10TL, diğer kalan 4 desi için de 8TL (2TL*4TL) toplamda 18TL kargo ücreti oluşacaktır. Ya da ürün 1 desi olsaydı, kargo ücreti 10TL olacak idi.

Formül: 1 Desi = 10TL +Her 1 desi 2TL

İpucu: Belirli ürünler için kargo ücretsiz tanımlamak isterseniz, ilgili ürünün desisini "0" (Ürün işlemleri bölümünden) yapmanız yeterlidir. Bu durumda diğer alt üst limitlere bakılmaksızın ilgili üründe kargo ücretsiz olacaktır.

Kapıda ödeme seçeneğiniz aktif ise, ilgili kargo firması için kapıda ödeme hizmet bedeli tanımlayabilirsin. Eğer kapıda ödeme hizmet ücreti tanımlı ise, sipariş ve kargo (taşıma) ücreti haricinde bu bedel de kullanıcıya yansıyacaktır. (İlgili bedel, kullanıcı tarafından kargo görevlisine sipariş teslimatı esnasında ödenmelidir.)

Kargo Takip Linki
Bu alana ilgili kargo firmasının kargo takip linkini girersen, kullanıcıların sipariş takibi üzerinden bu link ve siparişe tanımladığın kargo numarası (kargo firması tarafından sana verilir) (Sipariş işlemlerinde giriş yapabilirsin) ile takip yapabilirler.