Ürüne Ücretsiz Kargo Tanımlamak

Belirli ürünler için ücretsiz kargo tanımlamak istersen, ilgili ürünün desisini "0" (Ürün işlemleri, ürün düzenleme bölümünden) yapman yeterlidir.

Bu durumda site - kargo firması ayarlarındaki diğer alt üst limitlere (Kargo ücretsiz limiti) bakılmaksızın ilgili üründe kargo ücretsiz olacaktır.

Örneğin: X ürününe desi "0" tanımladın ve fiyatı 70TL, ama site geneli "UPS" kargo için 100TL üzeri ücretsiz kargo tanımlı; bu durumda X ürünü alacak kişi, ürün ücreti site üst limitinin altında dahi olsa ürüne ait desi "0" tanımlandığı için, ürüne ait kargo bedeli ödemez.

Ya da kullanıcın 70TL'lik X ürünü yanında 20TL'lik Y ürünü de sepetine ekledi; Y ürünün desisi "1" ise, sipariş toplamı site üst limitinin altında kaldığı için sadece Y ürünü için kargo firması / desi hesaplamasına göre çıkan kargo ücreti kullanıcıya yansır.

Bu durumda 70TL'lik "X" ürünü için kargo ücreti hesaplanmaz, Y ürünü için "1" desi üzerinden sistemde tanımlı ücretler dahilinde kargo ücreti hesaplanır ve sipariş tutarına eklenir.