Efatura Nedir? Eticaret Sitesi ile Entegrasyonunun Önemi Nedir?

Dijital çağ ile sadece e-ticarete geçmekle kalmadığımızı kabul etmeliyiz. Evet eticaret önemli bir ihtiyaç ama sonucunda gelen bir takım gelişmeler için de çözümler üretmemiz gerekli değil mi? Mesela e-fatura şu an bizim adımıza çok önemli bir unsur ve zaman geçtikte kullanımı hızla daha da yaygınlaşıyor.

Efatura Nedir? Eticaret ile Entegrasyonunun Önemi Nedir?

Biz bu yazımızda e-faturaya geçmenizin sizin için bir artı değer olduğunu düşünerek, fikirlerimizi paylaşmaya çalışacağız.

E-Fatura Nedir?

Klasik yani kağıt fatura ile aynı yasal niteliğe sahip olan e-fatura çok kısa bir özetle: faturaların internet ortamında gönderilip, alınması olarak açıklanabilir. Format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen e-fatura Türkiye'de 5.Mart.2010 tarihinden itibaren kullanılmaya başlamıştır.

E-fatura - E-Arşiv Farkı Nedir?

E-fatura uygulamasına dahil bir kişi ya da tüzel kişiye fatura kestiğinizde bu süreç e-fatura olarak tanımlanır. Ancak e-fatura uygulamasına dahil olmayan kişi ya da tüzel kişilere kestiğiniz faturalar e-arşiv olarak adlandırılır. Ticari faaliyeti olmayan şahıslar, yani perakende müşterilerine kestiğiniz faturalar da e-arşiv olarak adlandırılır. Kısaca efaturaya dahil bir mükellefe fatura kestiğinizde efatura, diğerlerine kestiğinizde earşiv olarak adlandırılır.

E-faturaya Geçmenizi Öneriyoruz

Yıllık cironuz, işlem hacminiz Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın belirlediği tutarın altında kalsa bile e-faturaya bir an evvel geçmeniz size maddi ve manevi yönde yararlar sağlayacaktır. Ay içerisinde 10 adet fiziki fatura kesiyorsanız dahi efaturaya geçmeniz sizin adınıza iyi bir değişimdir. Çünkü e-fatura kullanırken fatura kağıdı, gönderimi, yazıcının çalışıp çalışmaması, faturanın kontrolü gibi süreç ve maliyetleri ortadan kaldırabilir ve 10 saniye içerisinde tek bir tıklama ile efaturanızı oluşturabilirsiniz.

Efatura Nedir? Eticaret ile Entegrasyonunun Önemi Nedir?

Eticaret Siparişleriniz Anında E-faturaya Dönüşsün

Eticaret sitelerinin yıllardır yaşadığı bir fatura oluşturma aşaması vardır. Bu süreç illa ki bir zaman kaybı ya da operasyonel olarak bir zorluk yaratmıştır. Oysa ki efatura entegrasyonu olan bir eticaret sistemi kullandığınız zaman, ilgili siparişi onaylamanız dahilinde, siparişe ait fatura da otomatik olarak oluşacak ve müşterinize gönderilecektir. Ne kadar rahat değil mi? Siparişinizi kargoya verdiğinizi belirttiğiniz alan ile eş zamanlı olarak resmi faturanızı da kesmiş olacaksınız... Hepsi bu kadar, tek bir tıklama ile siparişe ait faturayı oluşturmuş oldunuz.

Her Eticaret Yazılımı E-fatura Entegresi Sağlar mı?

Hayır! E-fatura entegrasyonu ayrı bir süreç ve yazılımdır. İncelediğiniz eticaret paketinin altında efatura entegresi sunulup sunulmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. E-fatura entegrasyonu ihtiyacınız var ise, bu entegrasyonu tam olarak sağlayan e-ticaret paketini seçmelisiniz. Ve bu yazılımın bu işlemleri sağlıklı yürütebildiğine emin olmalısınız.

Ek olarak e-fatura entegrasyonu özel bir yazılım koludur. Bunu her e-ticaret yazılımı sağlayan firmadan beklemek anlamsızdır. Böyle bir ihtiyacınız olduğunda bu konuya özel, yani e-fatura uyumlu e-ticaret ya da e-fatura entegreli e-ticaret gibi sorgularla araştırma yapmanızı öneririz.

Efatura Nedir? Eticaret ile Entegrasyonunun Önemi Nedir?

Clouds Eticaret ve Efatura

Clouds Eticaret İleri Düzey Paketleri içerisinde e-fatura entegrasyonu mevcut. Sizi hiç yormadan e-faturaya geçiriyoruz. Ve e-ticaret sitenizden aldığınız tüm siparişleri tek bir tık ile onaylayıp, e-faturaya çevirebiliyorsunuz. Gerçekten bu kadar kolay! Üstelik ilk 200 fatura kontörünü de sizin e-ticaret paketinize anında tanımlıyoruz...

Efatura Nedir? Eticaret ile Entegrasyonunun Önemi Nedir?

Clouds ile Tek Panel: Bütün İhtiyaçlar

Clouds Eticaret panelinizde ürün ve siparişlerinizi kolayca yönetmeniz haricinde siparişlerinize ait faturaları anında ve kolayca oluşturabilirsiniz. Bu faturaları istediğiniz zaman bu panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Ek olarak size gelen efaturaları da yine bu panel üzerinden görüntüleyebilir ve işlem yapabilirsiniz. Yani tüm faturalarınıza Clouds Eticaret paneli üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Efaturaya Nasıl Başvurabilirim?

Mali mühür talep edilmesi

Mali mührünüzü talep etmek için https://mportal.kamusm.gov.tr sayfasına giriş yapılıp başvuru formunun doldurulması gereklidir.

Gelirler İdaresi Başkanlığı Sistemine Başvuru

Mali mühür işlemlerinizi tamamladıktan 7-10 gün içerisinde mali mührünüz size teslim edilecektir. Mali mührünüz size teslim edildikten sonra https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru linkinden sayfada açılan form altındaki İmzalama aracı desteğiyle giriş yapmak için tıklayın bölüme giriş yapın ve mali mührünüz bilgisayarınızda takılı iken başvurunuzu tamamlayın.

Bu aşamadan sonra Clouds Eticaret destek bölümüne ulaşmanız yeterli olacaktır, bizler sizin kalan diğer ayarlamalarınızı sağlayıp, efatura kullanmanızı sağlayacağız.

E-fatura entegreli e-ticaret yazılımına sahip olmak için bizi arayabilirsiniz: 0(312) 963 15 01. E-faturaya geçişinizdeki tüm süreçlerinizde yanınızda ve size destek veriyor olacağız.

04/05/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı