Eticaret Paketlerinde Sabit ₺ Ücret

E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçeneğiyle eticaret paketi alımı yapılabilmektedir. Ancak Türkiye’de e-ticaret mağazası açmak isteyen bir işletmeci birçok durumda e-ticaret paketlerinde sabit ₺ ücret ile çalışmak isteyecektir. Yıllardır faaliyet gösteren bir firma ya da yeni bir girişimde bulunmak isteyen bir kişi olmanız fark etmeksizin yaptığınız eticaret yatırımında ileriyi görebilmek ve devam eden yıllar içerisinde ödeme yapacağınız paket tutarlarını bilmek size ticari olarak da kazanç sağlayacaktır. Sabit ₺ ücret ile e-ticaret paketi kullanmanın sunduğu bazı avantajlardan kısaca bahsedelim.

Sabit ₺ Ücreti ile Kur Farkından Etkilenmeyin

Türkiye’de yaşanan kur dalgalanmaları hem günlük yaşamı hem de ticaret hayatını bbüyü ölçüde etkiledi. Neredeyse her gün yaşanan döviz kuru değişiklikleri nedeniyle birçok işletme ürün veya hizmet fiyatlandırması konusunda sorun yaşamaya başladı.

E-ticaret paketlerinde sabit ₺ ücret ile kur dalgalanmasına ve kur farkında karşı koruma sağlayabilirsiniz. Döviz üzerinden ücretlendirilen e-ticaret paketleri, kur değişimlerinden olumsuz yönde etkilenmenize ve yıllık işletme maliyet ve giderlerinizi tam olarak netleştirememenize neden olur. Örnek olarak, doviz üzerinden ücretlendirilen bir eticaret paketi kullandığınızda, bir yıl önce 2000₺ olan e-ticaret paketiniz, aynı özelliklerle bir yıl sonrasında 2.500₺ ya da daha yüksek bir tutarda olabilir. Bu gibi beklenmedik maliyet artışlarından etkilenmemek için e-ticaret paketlerinde sabit ₺ ücret ile anlaşma yapmanız avantajınıza olacaktır.

3 Yıl Sabit Fiyat Garantisi

Clouds E-ticaret paketlerinde sabit ₺ ücret ile 3 yıl sabit fiyat garantisi ile paket satın alabilir ve hemen kullanıma başlayarak eticaret siteniz üzerinden satış yapabilirsiniz. İlk yıl paket alımıyla beraber süreciniz başlayacak ve 3 yıl yenileme dönemi boyunca aynı ücret üzerinden yıllık ücretlendirmeler dahilinde paketinizi kullanmaya devam edebileceksiniz. Örneğin 2021 yılında 3 yıllık sabit fiyat garantisi ile bir paket alırsanız, 2022, 2023 ve 2024 yılları için sabit fiyat üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Bu sayede kısa dönemli maliyetlerinizi ön görebilir, ürün veya hizmet fiyatlandırmanızı buna göre yapabilir, yıllık işletme giderlerinizi netleştirebilirsiniz. Paket alımı sırasında işaretlediğiniz dijital sözleşme ile de 3 yıllık sabit fiyatı sözleşme üzerinden kesinleştirmiş olursunuz.

₺ Sabit Fiyatlı Eticaret Paketleri

Pakete Dahil Olan Ürünleri ve Hizmetleri Belirleyin

E-ticaret paketlerinin sizlere sunduğu tüm özellikleri değerlendirerek, pakete dahil olan ürünleri ve hizmetleri belirlemeniz, kullanacağınız paketin ihtiyaçlarınızı karşılaması açısından oldukça önemli bir konudur. Cloudseticaret paketlerimizde her bir paket kendi içerisinde belli özellikler barındırmaktadır. Bu özellikleri değerlendirerek ihtiyacınıza en uygun olan paketi tercih etmelisiniz. Öncelikli olarak ihtiyaç ve taleplerinizi belirlemeniz size ışık tutacaktır; ancak karar vermekte zorlanıyorsanız destek istediğiniz her konuda teknik ekibimize danışabilirsiniz.

Ödeme Entegrasyonu Seçeneklerine Bakın

Elbette eticaret paketlerini değerlendirirken pek çok özellik söz konusu olur; ancak ana amacınızın satış yapmak olduğunu düşünürsek kullanmak istediğiniz ödeme seçeneklerinin paketinizde sunulduğundan emin olmalısınız. Sanal pos üzerinden ödeme almak toplam satış hacminizi arttırmaya yardımcı olabilir. Pek çok internet kullanıcısı internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde kredi kartı ile ödemeyi tercih etmektedir. Kredi kartı kullanımının yaygınlaşmasıyla tüketiciler e-ticarette de havale/eft ya da kapıda ödeme seçeneği yerine kredi kartı ya da sanal kart ile ödemeyi tercih etmektedir.

Ek olarak kredi kartı ile ödemelerde de son yıllarda ödeme altyapısı sunan çözümler de daha sık tercih edilmektedir. PayTR, İyzico gibi kredi kartı ile ödeme çözümleri sağlayan firmalarla çalışarak tüm bankaların sanal poslarına tek bir anlaşma ile sahip olabilir ve tüm kredi kartlarına, tabii sektörünüze de bağlı olarak taksit seçeneği sunabilirsiniz. Taksitlendirme seçeneği pek çok potansiyel müşterinin sipariş vermesinde oldukça etkili olmaktadır. Bu nedenle e-ticaret paketi seçerken seçeceğiniz paket ücretine ödeme entegrasyonlarının dahil olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Tüm banka poslarının altyapılarını sunan firma entegrasyonlarının yanı sıra, eğer tercihiniz her bir banka ile ayrı ayrı sanal pos anlaşması yapmak olacaksa da, yine paketinizde banka sanal poslarına ait kurulum yapılıp yapılmadığı ve kaç adet sanal pos kurulumu yapıldığını teyit etmelisiniz. Ek bir bilgi olarak hem zaman; hem maliyet açısından sanal pos ödeme çözümlerinin her zaman daha avantajlı olduğunu bilmeli ve değerlendirmelisiniz.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: PayTR Ödeme Çözümleri Hakkında Merak Edilenler

Fiziksel Mağazadan E-Ticaret Mağazasına Geçerek İşletmenize Güç Katın

Fiziksel mağazadan e-ticaret mağazasına geçiş yapmak hem satış hacminizi hem de hedef kitlenizi arttıracaktır. Yerel çevreyle kısıtlı kalmadan sınırların ötesine açılmak, e-ticaret mağazanızın başarıya ulaşmasına yardımcı olur. Bu süreçte sabit ₺ ücrete sahip bir e-ticaret paketi seçmek maliyetleri ön görmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda e-ticaret mağazasıyla online dünyada daha fazla görünürlük kazanabilirsiniz. Hem e-ticaret mağazanızı açmak hem de mevcut fiziksel mağazanızı korumak da farklı tüketim alışkanları olan tüketicilere ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: Fiziki Dükkanınızı Eticarete Çevirin

Eticaret siteleri esasında uzun zamandır hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip ve ticari anlamda fiziki bir dükkan sahibi olsanız dahi eticaret sitenizin de olması satış hacminizi büyütmek açısında oldukça olumlu getirilere sahiptir. Kaldı ki, fiziki bir mağaza sahibi olmadan da bir eticaret sitesi kurarak ticari hayatınızı başlatabilirsiniz.

Pandemi döneminin de etkisiyle birlikte eticaret sitelerinin aktif kullanıcı sayıları da artmış ve hedef kitlesi daha da büyümüştür. Günlük ev ve kişisel ihtiyaçlardan tutun da daha uzun vadeli ve özel ihtiyaçlara kadar neredeyse her konu için internetten satış yapan sitelerden ihtiyaçlarımızı karşılamamız mümkün.

Elbette bu durum işletmeler için de ticari bir kazanç ve büyüme şansını ortaya çıkarıyor. Eticaret sitesi için yatırımda bulunmuş, kaliteli ürünler sunan, teslimat hızı ve güvenliğine özen gösteren, müşteri memnuniyetine önem veren işletmeler eticaret sitelerin günden güne geliştiriyor ve başarılı işler ortaya çıkartıyorlar.

Eticaret Sitesi Açmak için Neler Gerekir?

Birkaç pratik adımda eticaret siteniz için incelemeniz gereken noktalara değinelim.

Eticaret Paketi Seçimi

Hazır eticaret paketleri hem maliyet bakımından daha uygun olacak, hem de süreç olarak daha hızlı işe başlamanızı sağlayacaktır. İlk defa internetten satış yapacaksanız ihtiyacınız olabilecek detayları önceden kestiremeyebilirsiniz. Hazır eticaret paketleri kapsamlarına göre ihtiyacınız olacak temel özelliklerden, daha üst düzey özelliklere kadar pek çok özelliği içlerinde barındırırlar. Bilgi aldığınız firmanın eticaret paketlerini inceleyip en uygun paketi belirleyebilirsiniz.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: En İyi E-ticaret Yazılımı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Yıllık Paket Ücreti

Online ya da fiziki bir işletme açarken işletmenizin giderlerine yönelik bir planlamanız ve iş planınız mutlaka olmalıdır. Bu plan içerisinde elbette ufak-tefek sürprizlere hazırlıklı olmalısınız; ancak rutin bir yıllık gider tablosunda eticaret paket ücretinizi, -yani ana mağaza ücretiniz gibi düşünebiliriz ₺ bazlı bir ücret üzerinden hesap etmek avantajınıza olacaktır. Böylece bir yıl öncesi ve sonrası arasında temel giderleriniz arasında bir uçurum olmasının önüne geçmiş ve döviz kuru dalgalanmalarından etkilenmemiş olursunuz.

Ürünlerinizin Fotoğraf ve İçerikleri

Siteye ekleyeceğiniz ürünlerinizin kaliteli olarak fotoğraflanması ve bir kaç açıdan görsel yüklenmesi ziyaretçilerinizin ürünü inceleyebilmesi açısından faydalı olacaktır. Aynı şekilde ürününüzün hem merak edilebilecek, hem de öne çıkan bütün özelliklerine yer vermelisiniz.

Kargo Anlaşmaları

Çalışacağınız kargo firmalarından gönderimleriniz için fiyat alabilir ve hem fiyat hem kalite avantajı olan firmaları tercih edebilirsiniz. Kargo firmalarının bazı bölgelerde çalışmamasından kaynaklanabilecek sorunların önüne geçebilmek için bir kaç kargo firması ile çalışabilirsiniz.

Ödeme Seçenekleri

Müşterilerinizden ödeme alma şekli tercihinize göre siteniz hazır olduğunda sanal pos anlaşmalarını yapabilir, şirketiniz adına ayrı bir banka hesabı kullanabilirsiniz. Eğer ürünleriniz buna uygun ise kapıda ödeme seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Reklam Çalışmaları

Sektörünüze ve size katacağı artı değere bağlı olarak sosyal medya reklamları ya da Google ADS reklamlarını araştırarak en uygun reklam türlerini kullanarak sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri

Site ziyaretçilerinize nasıl destek vereceğinizi ve memnuniyet sağlamak adına neler yapabileceğinizi önceden belirlemenizde fayda var. İş hacminiz ve yoğunluğunuz doğrultusunda kaliteli hizmet sunabileceğiniz ve pratik takip edebileceğiniz irtibat kanallarını seçmelisiniz. Örnek olarak; sitenize bir Whatsapp hattı numarası ya da bir canlı destek sistemi kurulumu yaparsanız, ziyaretçileriniz sorularını hemen iletebilir ve mümkün olduğunca hızlı yanıt alırlarsa müşteri profilinize katılma ve alışveriş yapma potansiyelleri her zaman daha yüksek olur.

Bütün bu avantajları göz önünde bulundurarak hala bir eticaret sitesi sahibi olmadıysanız sabit ₺ paket ücretleriyle Clouds Eticaret paketlerine göz atabilirsiniz.

Eticarete Hemen Başlamak ve Bilgi Almak için: Eticaret Paketlerimiz

29/12/2021

İlgini Çekebilir:

27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı
01/05/2021
Eticaret sitelerinin son yıllarda ticaretin hayat damarlarını oluşturmakta olduğuna hepimiz şahit oluyoruz. Günden güne artan satış hacmiyle eticaret artık ilerleyen yıllarda da önemini kaybetmeyecek hatta daha da yüksel... Devamı