En İyi E-ticaret Yazılımı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Başarılı bir e-ticaret girişiminizin olabilmesi için başarılı bir e-ticaret yazılımı şarttır. Çünkü tüketicilere hizmet ulaştırmanızı sağlayacak ve onların beklentilerini karşılayacak olan temel unsur e-ticaret yazılımıdır. Peki, kusursuz bir e-ticaret girişimi için ne tür bir yazılıma sahip olmalısınız?

E-ticaret yazılımınızın kusursuzluğunu sağlayacak birbirinden farklı faktörler vardır. Bu faktörlerin hepsini bir araya getirecek üstelik bu özelliklerle fark yaratacak bir yazılım için size özel çözümler sunuyoruz. En iyi e-ticaret yazılımına sahip olmak adına satın alacağınız hizmetin detaylarını sizlere açıklarken kusursuzluğu da sunuyoruz! İşte en iyi e-ticaret yazılımının olmazsa olmazları.

Mobil Uyumluluk

E-ticaret, insanların dijital alışveriş alışkanlıklarının şekillendirilmesinde oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaretin temelinde insanların yaşamını kolaylaştırmak vardır. Peki, bu kolaylaştırmayı sağlarken en önemli ve değerli nitelik ne olacaktır? Cevap şüphesiz mobil uyumluluktur.

İnsanların internet kullanımında en çok mobil cihazları tercih etmesi e-ticaret yazılımınızın mobil uyumlu olmasını bir gereklilik kılar. Çünkü mobil uyumlu olmayan bir yazılımı tüketicilerin çok tercih etmeyecekleri açıktır. Bu durumda da satış rakamlarının yukarı çıkması imkansızdır.

Dijital dünyanın en önemli unsuru olan e-ticarette mobil uyumluluğu yakalamak size sadece satış rakamlarında artış sunmaz. Bunun yanı sıra daha fazla insana ulaşma ve marka bilinirliğinin artmasını da sağlar. Çünkü kullanıcı deneyimini iyileştiren e-ticaret sayfalarının kulaktan kulağa yayılmasıyla kısa sürede büyüdüklerini bilmelisiniz.

Kullanıcı Dostu Arayüz

E-ticaret sistemlerinin en önemli özelliklerinden biri kullanıcı ara yüzü ile kontroldür. Ancak e-ticaret yazılımlarının her biri kendine has bir kontrol paneli sunar. Kimi yazılımlarda kullanışlılığın zirve yaptığı bilinirken bazı yapılarınsa oldukça karmaşık olduğunu ifade etmek gerekir. Peki, kusursuz bir e-ticaret yazılımı için ne tür bir seçim yapmanız gerekir?

Dijital alanla ilgili hemen her konuda seçim yaparken kullanıcı dostu seçeneklere odaklanmanız şarttır. Çünkü kullanıcı deneyimini iyileştiren her seçenek sizi kusursuzluğa bir adım daha yaklaştırır. Bu nedenle de kolaylık sizi kaliteye ulaştırır. Ama kolaylığı tercih ederken sıradan olmayanı seçmeye de özen göstermelisiniz. Çünkü e-ticaret yazılımı tercih eden pek çok kullanıcı bilgi sahibi olmadığı bu konudan oldukça mustarip olabiliyor.

SEO Uyumluluk

Dijital dünyaya adım attıysanız en çok duyacağınız/duyduğunuz kavramlardan bir tanesi de SEO olacaktır. Google ve diğer arama motorlarında yapılan aramalarda ön planda olmanızı sağlayacak olan SEO, aslında yapacağınız işin sac ayaklarından bir tanesidir. Çünkü SEO uyumlu olmayan bir e-ticaret yazılımında arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmak oldukça zordur.

SEO uyumlu bir e-ticaret yazılımının size sağlayacağı avantajlara bakıldığında daha geniş bir kitleye hitap etmek ilk sıradadır. Özellikle arma motoru uyumu ile yaptığınız SEO çalışmalarından daha başarılı sonuç almak adına SEO uyumlu bir yazılımın değeri fazladır. Bütçe ayırdığınız ve ciddi bir yatırım yaptığınız yazılımın kusursuzluğu için kesinlikle bu detaya önem vermelisiniz.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: Eticaret Sitenize Profesyonel SEO Hizmeti Verirken Takip Ettiğimiz Adımlar

Kargo Entegrasyonu

Kargo süreçleri, e-ticaret sistemleri ile alakalı en önemli konulardan biri olarak kabul edilir. Çünkü tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin ne zaman kargoya verildiği ve hangi hareketleri gerçekleştirdiğini bilmek istedikleri kabul edilir. Kargo entegrasyonu tüketicilere tek tek bildirim yapmak yerine otomatik bir sistem kurar.

Kargo entegrasyonu sayesinde ürünlerin bütün hareketleri ile ilgili tüketicilerin bilgi sahibi olması sağlanır. Böylelikle tüketici beklentilerini karşılayacak ve kaliteli çözümler sunacak bir sistem tesis edilmiş olur. E-ticaret sisteminizdeki bu entegrasyonun müşteri temsilcileriniz tarafından cevaplanması gereken çağrı sayısını da düşüreceğini ifade etmek gerekir.

En İyi Eticaret Yazılımlarında Nasıl Özellikler Olmalıdır?

Raporlama ve Veri Analizleri

E-ticarette yer almanızın en önemli nedenlerinden bir tanesi de daha kaliteli ve yüksek standartlarda ürün satışı yapmaktır. Bunu yaparken müşteri kitlesini arttırmak üstelik düşük bütçeyle daha büyük bir hedef kitleye ulaşmak mümkündür. Satışlarınız beklentilerinizi aştı mı; yoksa beklentilerinizin altında mı kaldı bu konuda çeşitli analizler yapmak gerekir. Bu durumda e-ticaret yazılımının size sunacağı rapor ve analizlerin değeri büyüktür.

E-ticaret performansınızı ölçmek için tek tek verileri çekip değerlendirmenize neden olacak bir yazılım yerine bütün verileri tek tıkla raporlayan bir çözüm daha kaliteli olacaktır. Bu anlamda elde edeceğiniz verilere göre hareket etmeniz gerekecektir. E-ticaret çalışmalarınızı daha sağlıklı bir şekilde sürdürmenizi sağlayacak olan raporları haftalık, aylık veya farklı dönemlerde sunan bir yazılım kesinlikle öncelikli tercihiniz olmalı.

Hızlı Yüklenen Sayfalar

Dijitale dair her unsurun kesinlikle kullanıcıyı tatmin edecek şekilde olması gerekir. Bu nedenle de sayfaların hızlı yüklenmesi oldukça önemlidir. Bu durumda tercih edeceğiniz yazılımın yapısal olarak kaliteli ve kusursuz olması elzemdir. Hızlı yüklenen sayfalar kullanıcı deneyimini iyileştirirken e-ticaret yazılımınızın da çok tercih edilmesini sağlar.

Hızlı yüklenen sayfaların tüketici deneyimini iyileştirmesi alışveriş konusunda da çok başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Özellikle alışverişi hızlı bir şekilde tamamlamak ve saniyeler içinde ürünü satın almak isteyen kullanıcılar için hızlı yüklenen sayfalar harikadır. Bu tür tüketicilerin çok fazla olduğu düşünüldüğünde seçeceğiniz yazılımın hızlı olması size ciddi avantaj sağlar.

Alternatif Ödeme Seçenekleri

Ödeme seçenekleri, e-ticaret yazılımlarının en değerli özelliklerinden bir tanesidir. Zira tüketicilerin hepsi benzer ödeme yöntemleri ile alışveriş yapmak istemezler. Bu nedenle de farklı ödeme entegrasyonları kapsamında tüketicilere yönelik çözümler sunulur. Ödeme konusunda e-ticaret yazılımının farklılaştırılması platformunuz için daha kaliteli çözümlere kapı aralayacaktır.

Performansı arttıracak, satış rakamlarınızı zirveye çıkaracak ve birbirinden özel çözümlerden faydalanmanızı sağlayacak olan ödeme entegrasyonunu göz ardı etmeniz belli başlı kayıplar yaşamanıza neden olabilir. Sadece kredi kartı ya da havale ile ödeme alan e-ticaret yazılımlarının yaşadığı sorunlarla karşılaşmamak adına alternatif ödeme yöntemlerinden kesinlikle faydalanmayı tercih etmelisiniz.

En İyi Eticaret Yazılımına Sahip Olmak için Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ödemede Farklı Para Birimleri

E-ticaret yazılımınızın ulusal çapta hizmet vermesi sizin için tek para birimi ile işlem yapmayı mantıklı kılar. Ancak uluslararası hizmet sağlayan bir e-ticaret sitesi için farklı para birimlerinde ödeme yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey farklı para birimlerinde ödeme alabileceğiniz bir yazılım seçmek olacaktır.

Döviz kurları ve değişim oranlarını otomatik bir şekilde algılayan bu sistem sayesinde yaşayabileceğiniz kayıpları ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik ödeme sırasında tüketicilerin kendi para birimleriyle alışveriş yapmaları daha keyifli bir deneyime kapı aralar. Satış rakamlarınızı olumlu etkileyecek bu detayı dikkate alarak siz de kusursuz bir satış sürecine zemin hazırlayabilirsiniz.

Teknik Destek

En önemli konulardan biri de yazılım için hizmet aldığınız firmadan alacağınız teknik destek hizmetidir. Eticarete yeni başlıyor olsanız da; uzun yıllardır eticaret yapıyor olsanız da elbette bazı takıldığınız noktalar ya da işinizi geliştirmek için sorularınıza bağlı edineceğiniz yeni fikirler olacaktır. Bütün bu süreçleri daha doğru yönetmek için iyi bir teknik destek hizmeti de şarttır.

Çalışacağınız firmayı belirlerken telefon ve eposta teknik destek hizmetlerinin varolup olmadığını, hangi koşullarda teknik destek hizmeti alabileceğinizi öğrenmelisiniz. Özellikle 7x24 destek veren firmaları da her zaman öncelikli sıraya yazmalısınız.

Clouds E-ticaret Yazılımı ile Kaliteyi Yakalayın

E-ticaret çözümleri konusunda başarılı olmak ve birbirinden özel deneyimlere kapı aralamak mümkün! Bunun için yukarıdaki özellikleri ve çok daha fazlasını barındıran bir e-ticaret yazılımı tercih etmeniz gerekir. Clouds e-ticaret yazılımı bu konuda beklentilerinizi karşılarken kusursuz bir deneyim yaşamanızın da kapılarını aralar. Size sadece birbirinden özel satış süreçlerini yaşamak kalır.

Clouds e-ticaret yazılımının sunduğu değerli özellikler ve bütçe dostu çözümler sayesinde kaliteyi yakalamanız mümkün! Bunun için yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçerek bu harika özelliklere sahip olmak için projenizi anlatmak. Bize anlattığınız projeyi hayata geçirirken kusursuzluğu elde etmenizi de sağlamak adına çaba sarf ediyoruz.

Eticarete Hemen Başlamak ve Bilgi Almak için: Eticaret Paketlerimiz

10/02/2021

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı