En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Eticarete olan talep arttıkça ve eticaretin pazar payı yükseldikçe hergün bir öncekine göre daha fazla e-ticaret sitesi yayına başlıyor. Eticarete başlamak isteyen işletme ya da girişimler de öncelikli olarak hangi e-ticaret altyapısını kullanacağına karar vermeye çalışıyor ve bu konuda araştırma yapıyorlar.

E-ticarete başlayanlar çoğunlukla hazır bir e-ticaret sitesi yazılımı ile eticaret sitelerini açmaya karar veriyorlar. Hazır eticaret yazılımları genellikle belirli özelliklere göre grupladıkları e-ticaret paketleri ile kullanıcılarına hizmet sağlarlar. Biz de bu yazımızda iyi bir e-ticaret sitesi oluşturmak için bu paketlerde hangi özelliklerin kesinlikle olması gerektiği ve eticarete başlarken doğru bir yazılım ya da e-ticaret paketi seçmeniz konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Mobil Uyum

Eticaret paketlerini karşılaştırırken mutlaka mobil uyumlu - responsive tasarım özelliğine sahip olduğundan emin olmalısınız. Lakin e-ticaret siparişlerinin büyük bir kısmı mobil cihazlar üzerinden verilmekte. Bu yüzden eticaret siteniz akıllı telefon veya tabletlerden ziyaret edildiğinde kusursuz bir görünüme sahip olmalıdır. Eski tip, mobil uyumlu olmayan e-ticaret siteleri artık yok olmaya hazırlanmalıdır. Mobil uyumlu web siteleri kullanıcı deneyimini yüksek oranlarla taşır bu da ziyaretçilerin memnun olması, sitede daha fazla vakit geçirmesi ve daha fazla ziyaretçi alması anlamına gelir. Bu deneyim ilgili eticaret sitesinin siparişlerinin artması ile doğru bir orantıya sahiptir. Dolayısı ile size verim sağlayacak bir e-ticaret paketinde mobil uyum özelliği olmaz ise olmazdır.

SSL Sertifikası

SSL sertifikası özelliği karşısında çarpı olan bir e-ticaret paketinden uzak durun. Kullanıcı deneyimi, Google'da üst sıralarda yer almak gibi konular açısından Eticaret sitenizin SSL sertifikasına sahip olması çok büyük önem taşır. Bu yüzden profesyonel olarak e-ticarete başlarken SSL sertifikası bulunan bir yazılımı tercih etmelisiniz. Günümüz koşullarında SSL sertifikası sağlamayan bir e-ticaret yazılımı ya da paketi size hiçbir yarar sağlamayacaktır.

Yeterli ve Hızlı Sunucu

E-ticaret sitenizin yayını için sitenize ait dosyaların, ürün ve içeriklerinizin depolandığı bir barındırma hizmeti söz konusudur. Depolama ya da hosting alanı gibi terimler ile sunulan bu kavramlara dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğunca yüksek alan sağlayan eticaret paketleri sizin için faydalı olacaktır. Benzer şekilde aylık olarak verilen trafik hakkı (bandwidth) ne kadar yüksekse sizin için iyidir. Kaliteli ve profesyonel eticaret paketlerinde kullanıcılara verilen dosya alanı ve trafik değeri ya çok yüksektir ya da sınırsızdır. Ek olarak barındırma hizmetinin Türkiye merkezli bir sunucudan sağlanması da size ek fayda sağlar.

Tahsilat Çözümleri

Sadece havale/eft ve kapıda ödeme imkanı ile e-ticaret yapmak bizce amatörce bir durum. Kredi kartı ile tahsilat yapabilen bir e-ticaret sitesine sahip olmalısınız. Dolayısı ile banka sanal posu ya da özel ödeme çözümü (PayTr, Iyzico gibi) entegresi sunan bir e-ticaret yazılımına yönelmelisiniz. Çok tercih edilen ve önde gelen e-ticaret paketlerinde kredi kartı ile ödeme almak için altyapı sunulmaktadır. Ek olarak sanal pos olarak banka posu kullanacak iseniz kesinlikle 3D özelliği sağlayan paketlere yönelmelisiniz.

En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Ana Sayfa Yönetimi

Eticaret sitelerinin vitrini ana sayfalarıdır. Çoğu ziyaretçi site ziyaretini ana sayfa üzerinden sağlar. Dolayısı ile e-ticaret sitenizin ana sayfasını kolayca yönetebilmeniz, istediğiniz zaman değişiklikler yapabilmeniz kolay olmalıdır. Bunun için e-ticaret yazılımının size sunduğu yönetim panelinde bazı özellikleri yönetebiliyor olmanız gereklidir. Bunlar slider - banner oluşturma ya da katalog oluşturup (Çok satanlar, Sizin için seçtiklerimiz gibi...) altına ürünler tanımlamanız gibi sıralanabilir. İşinize yarayacak eticaret paketleri sizlere ana sayfanız için bu saydığımız ya da bunlara benzer özellikleri sunacaklardır.

Özel Tasarım Opsiyonu

Hazır eticaret yazılımları paketlerinde hazır tasarım ve şablon sunarlar. Kullanıcılar bunların içerisinden birini seçip e-ticaret sitesinde kullanırlar. Bu çoğu e-ticaret sitesi işletmecisi için yeterlidir ancak bazı durumlarda e-ticaret siteniz için özel tasarım gerekliliği doğabilir. Bu yüzden e-ticaret paketi seçimi yaparken özel tasarımı opsiyonel olarak sunanlardan birini seçmeniz sizin için iyi olabilir.

Ürün Sınırı

Profesyonel bir eticaret paketi ürün girişinde bir sınırlandırmada bulunmaz. Eticaret sitenize istediğiniz kadar ürün girmenize olanak sağlar, herhangi bir limit uygulamaz.

Varyant Ekleme

Ürünleriniz için varyant girişi yapmak ziyaretçileriniz ve ürünlerinizin nitelikleri açısından önemli bir özellik olabilir. Renk, beden gibi adlandırılan varyant değerlerini ürünlerinize tanımlamak size kolaylık ve fayda sağlayacaktır. Bu yüzden seçeceğiniz yazılımda ürünlere varyant ekleme özelliğinin olmasına dikkat etmelisiniz.

SEO Uyumlu Özellikler

Önceden bahsettiğimiz mobil uyum ya da SSL sertifikası sahibi olmak SEO için önemli kriterlerdir. Bu özelliklerin e-ticaret yazılımınızda bulunmasının önemini önceki satırlarda anlatmıştık. Bu özelliklerin yanı sıra akıllı urller ile oluşan ürün sayfaları, siteniz için otomatik yaratılan site haritası, ürün görsellerine yansıyan alt etiketleri gibi SEO için önemli tüm kriterlerin seçtiğiniz e-ticaret paketinde olduğundan emin olmalısınız. Profesyonel ve geleceği düşünen e-ticaret altyapı sağlayıcıları paketlerinin tamamında SEO ile ilgili önemli olabilecek unsurlara yer verirler. SEO için önemli olan kriterler bir paket dahilinde seçime sunulacak özellikler değil, bir zorunluluktur.

En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Blog

SEO açısından yani yeni ziyaretçiler edinmek ya da ziyaretçilerinizi memnun etmek için iyi ve kaliteli içerikler oluşturabileceğiniz bir alana ihtiyacınız vardır. Bu da e-ticaret sitenizde oluşturacağınız blog bölümüdür. Bu bölümü oluşturup altına istediğiniz gibi içerikler üretebilmenize izin veren bir e-ticaret yazılımı tercih etmeniz size büyük katkı sağlayacaktır.

Üyeliksiz Alışveriş

İyi bir e-ticaret yazılımı size üyeliksiz alışveriş modülünü sunmalıdır. Çoğu internet kullanıcısı alışveriş yapmak için üye olmaya vakit ayırmak ya da kişisel bilgilerini paylaşmak istemez. Ziyaretçilerinize hızlı bir alışveriş imkanı sağlamak için üyeliksiz alışveriş modülün e-ticaret altyapınızda bulunması önemlidir.

Yabancı Para Birimleri ile Ürün Fiyatlandırma

Ürünleriniz USD ya da EURO para birimleri ile satılıyor ise e-ticaret sitenizde ürünlerinizi bu para birimleri ile fiyatlandırabilmeniz bu dalgalı kur döneminde zarar etmemenizi sağlayacaktır. Ziyaretçileriniz ürünlerinizi yabancı para birimleri ile görüntüleyerek sepetlerine eklerler ve satın alım aşamasında otomatik hesaplanan kur ile TL cinsinden ödeme yaparlar. Bu özellik anlık kur dalgalanmalarından olumsuz etkilenmenizi önler. Nitelikli bir e-ticaret yazılımı yabancı para birimleri ile ürün listelemenizi ve sipariş anında otomatik olarak kur çevirisi yaparak TL cinsinden tahsilat yapmanızı sağlar.

Teknik Destek

Eticaret sürecinizde en çok ihtiyaç duyacağınız unsur teknik destektir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda, yeni bir modülü kullanıma sunduğunuzda ya da anlık bir sorun yaşadığınızda karşınızda size yardım edecek birilerini bulmak oldukça önemlidir. Bu yüzden e-ticaret paketi özellik incelemelerinizde teknik destek kısmında neler yazdığına dikkat edin. Telefon ile destek veren bir e-ticaret altyapı sağlayıcısı ile çalışmanız size oldukça faydalı olacaktır.

Ücretsiz Eğitim ve Danışmanlık

Eticaret sitenizi yayına alırken ya da sonrasında sizinle ilgilenen, size yardımcı olan bir ekibin olması size artı bir faydadır. Bu yüzden eticaret paketi seçiminde eğitim ve e-ticaret danışmanlığı konusunda olumlu belirti verenler arasından kararınızı vermenizi öneririz.

Bu yazımızda temel olarak e-ticarete başlamak isteyenlere iyi bir e-ticaret paketinde olması gerekli detayları listeledik. Firma ihtiyaçlarına göre listelenebilecek ancak elzem olmayan birçok detayı incelemedik. Çünkü yazımızın ana amacı, temel düzeyde eticarete başlarken hangi modüllere muhakkak sahip olunacağını belirtmekti. Ebülten, pazarlama, entegrasyon gibi bir çok e-ticaret kategorisine giren önemli modül bulunmakta. Ancak bunlar daha özel ihtiyaç ve istekler olduğu için bu yazımızda bunlara yer vermedik.

25/11/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı