Eticaret Paketlerini Kolayca Karşılaştırmanız için İpuçları

Eticaret sitesi açmaya karar verdiniz ya da mevcut eticaret yazılımınızı değiştirmek istiyorsunuz. Hazır bir e-ticaret yazılımı kullanmak sizin için iyi bir fikir gibi duruyor... Ancak hazır eticaret paketi sunan altyapılar arasında paketleri karşılaştırmak, özellikleri netleştirmek size zor mu geliyor? O halde bu blog yazımız tam size göre; çünkü bu yazımızda piyasada bulunan hazır eticaret paketlerini kolayca nasıl karşılaştırabileceğinizi anlatacağız. Umarız bu yazımız size e-ticaret sitenizin yazılım ve paketini seçerken kolaylık ve fayda sağlar...

Eticaret Paketlerini Kolayca Karşılaştırmanız için İpuçları

Öncelikli İhtiyaçlarınızı Not Edin

Eticaret sitesi için olmaz ise olmaz dediğiniz önemli özellikleri çıkarın. Bu özellikler tasarım ile ilgili ya da teknik destek ile ilgili olabilir. Örneğin telefon ile destek almak sizin için çok önemli bir kriter olabilir. Bu önemli kriterleri çıkardıktan sonra bunları sağlamayan eticaret altyapı ve paketlerini direk olarak eleyebilirsiniz. Benzer şekilde istediğiniz tasarıma yakın olmayan ya da istediğiniz özellikleri sunmayan e-ticaret paketlerini de listenizden silebilirsiniz.

Bu Blog yazımız da ilginizi çekebilir: Eticaret Paketlerinde Sabit ₺ Ücret

Tasarım

Seçeceğiniz eticaret paketinde kullanabileceğiniz tasarım şablonlarını incelemeli ve size uygun olduğundan emin olmalısınız. Eğer özel tasarım bir eticaret sitesi istiyorsanız da seçeceğiniz paketiniz opsiyonel olarak özel tasarım servisi içermelidir. Ayrıca ürünleriniz için otomatik slider oluşturma, bannerlar ekleme, ana sayfada vitrin oluşturma gibi özellikler sizin için önemli ise eticaret paketi seçiminde bu detaylara da dikkat etmelisiniz.

Sanal Pos Kullanımı

Birçok eticaret paketinin düşük özelliğe sahip olanında sanal pos imkanı sunulmaz. Bu yüzden bir bankadan sanal pos alıp kullanmak istiyor veya PayTr-Iyzico gibi bir ödeme kanalı aracılığı ile müşterilerine kredi kartı ile ödeme imkanı sunmak istiyorsanız sanal pos özelliği vermeyen eticaret paketlerini bulup aklınızdan çıkartabilirsiniz.

SSL Sertifikası

Bazı eticaret altyapı sağlayıcıları en alt paketlerinde SSL sertifikası özelliğini sunmamaktadır. Bu özellikle kullanıcı deneyimi ve SEO açısından oldukça önemli bir özelliktir. Dolayısı ile SSL sertifikası özelliği sağlamayan e-ticaret paketini seçmemenizi öneririz.

Ürün Sayı ve Çeşitliliği

Bazı eticaret paketlerinde ürün sayısı sınırı vardır. Eğer eticaret sitenizde yüzlerce ürün satmayı planlıyorsanız size sınırsız ürün girişi sağlayan bir e-ticaret paketi seçmelisiniz. Ancak ürün sayınız 10 civarında ise düşük ürün girişi imkanı sağlayan bir eticaret paketi kullanabilirsiniz.

SEO Özellikleri

SSL sertifikası, mobil uyum, akıllı url, favicon, otomatik oluşan sitemap.xml dosyası, canonical etiketi gibi temel özellikler eticaret sitenizin arama motorlarında başarılı olması için çok önemlidir. Bu yüzden bu saydığımız özelliklerin bulunmadığı eticaret paketlerini tercih etmemelisiniz.

Eticaret Paketlerini Kolayca Karşılaştırmanız için İpuçları

Aylık Trafik (Bandwidth)

Aylık trafik limiti kullandığınız sunucuda size aylık olarak verilen bir genişliktir. Eticaret sitenizi ziyaret eden herbir kişi gezdiği sayfalardaki görsel gibi dosyaları tarayıcıları aracılığı ile indirmiş olurlar. Yani ne kadar çok ziyaretçiniz olursa o kadar çok trafik harcarsınız. Günümüz koşullarında belirli bir limit veren e-ticaret paketi yerine sınırsız trafik sağlayan bir e-ticaret paketini seçmenizi öneririz. Ancak ürün sayınız az ve hedef kitleniz de kısıtlı ise bu halde limitli trafikli bir e-ticaret seçimi yapabilirsiniz. Örneğin 3 ürününüz var ve günlük 100 ziyaretçi alacak iseniz limitli bir e-ticaret paketi size yeterli olacaktır. Ancak 1000 ürünü olan bir e-ticaret sitesi kendisine verilen trafik limitini aşabilecektir. Bu tip çoklu ürün barındıran e-ticaret sistemleri için sınırsız trafik imkanı sağlayan bir paketi kullanmaları daha doğru olacaktır. Yine benzer şekilde eticaret paketinizin dosya yükleme konusunda bir limiti olup olmadığını da incelemelisiniz. Dosya yükleme olarak adlandırdığımız, yani barındırma hizmetinizin alanına eklediğiniz her bir dosyayı kasteder. Ürünlerinize yüklediğiniz herbir resim ve dosya bu özellik içerisindedir. Dolayısı ile çok ürününüz var ise yine bu konuda da sınırsız alan veren bir altyapı seçmeniz lehinize olacaktır.

Teknik Destek

Eticaret siteniz yayında iken, sipariş alır ve işleriniz artarken sizin için çok önemli bir konu olan teknik destek kavramını eticaret sitenizi oluşturmadan önce iyice araştırmalısınız. Yazılı destek almak elbette önemli ancak telefon ile destek alabilmek size anlık ihtiyaçlarınızda çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bu yüzden hem eposta hem de telefon desteği alabileceğiniz bir e-ticaret paketi seçmenizi öneririz.

Kargo Özellikleri

E-ticaret siteniz için önemli bir unsur olan kargo yönetimi için size sunulan detayları incelemelisiniz. Birden fazla kargo firması ekleme, herbir kargo firması için ayrı ücretlendirme, belirli bir limit üzeri ücretsiz kargo, ağırlığa göre kargo ücreti oluşturma gibi özelliklerin sizin için önemi yüksekse seçeceğiniz pakette olup olmadığını kontrol edin. Ek olarak kargo takibi için bir entegrasyon istiyorsanız bu özelliği de incelemelerinizde dikkate almalısınız.

Promosyon Uygulamaları

Kimi sektörler için bazı promosyonlar türleri olmaz ise olmazdır. Örneğin butik - giyim eticaret siteleri için 2 alana 3.sü hediye gibi bir kampanya oluşturmak oldukça önemlidir. Ya da bu ürünü alana 2.si %50 indirimli gibi... Sektör ve ürününüze bağlı kampanya ihtiyaçlarını belirlemeli ve eticaret sitenizi oluşturmadan önce bu kampanyaları oluşturup, müşterilerinize sunabileceğinizden emin olmalısınız. Ek olarak tüm eticaret siteleri için geçerli genel promosyon uygulamaları vardır. Örneğin ilk üyeliğe %10 indirim gibi... Bu tip uygulamaları kullanmak istiyorsanız da eticaret paketi seçiminizde ilgili tabloda kampanya-promosyon özellikleri bölümünü iyi incelemenizi öneririz.

Farklı Para Birimleri ile Ürün Satışı

TL haricinde örneğin USD yada EURO para birimi ile ürünlerini listelemek zorunda olanlar kulandıkları eticaret sisteminin buna uygun şekilde ürünlerini listelemesinden, sipariş aşamasında otomatik olarak güncel TL kuru ile ödeme alabilmelerinden emin olmalı, farklı para birimleri ile satışa imkan sunan bir eticaret paketi seçmelidirler.

Muhasebe Programı Entegrasyonları

Kullandığınız bir muhasebe programı var ve sipariş - stok gibi kaynakların eş zamanlı olarak muhasebe programınıza entegre olmasını ve eticaret sitenizin de stoklarınızı bu programdan otomatik çekmesini istiyorsanız seçeceğiniz e-ticaret yazılımının muhasebe programları ile entegre çalışması gerektiğini bilmelisiniz. Bu tip ihtiyaç ve istekleriniz var ise eticaret sitesi paketi seçiminde muhasebe programı entegrasyonu olup olmadığını dikkate almalısınız.

Tedarikçi Entegrasyonları

Ürünlerinizi tedarikçiler üzerinden otomatik olarak eticaret sitenize yüklemek, stokları eş zamanlı kontrol ettirebilmek için bir tedarikçi entegrasyonuna ihtiyacınız var demektir. Eğer ki böyle bir ihtiyacınız varsa kullanacağınız eticaret paketinin tedarikçileriniz ile entegre olmasına izin verdiğinden emin olmanız gerekli. Ek olarak bu tedarikçilerin sayısını da eticaret paketi seçerken dikkate almalısınız. Kimi eticaret paketi 1 tedarikçi entegrasyonu sağlarken bir diğeri 5 tedarikçi entegrasyonu sağlayabilir.

Excel ile Ürün Yüklemek - Stok Güncellemek

15 yıldır eticaret yazılımı sunan bir firma olarak, hatırı sayılır şekilde Excel'den ürün yükleme ve stok güncelleme konusunda talep aldığımızı belirtebiliriz. Bu konu sizin için de önemli ise yine seçeceğiniz e-ticaret paket özelliklerinde Excel ile ürün yükleme ya da Excel ile ürün güncelleme özelliğinin bulunmasına dikkat etmelisiniz.

B2B - Bayi Satışları

Perakende satışı haricinde bayilerinize özel indirim yaparak internet üzerinden satış yapmak istiyorsanız eticaret paketinizin B2B özelliğine sahip olması gerektiğini belirtmek isteriz. Yani eticaret siteniz üzerinden normal - perakende müşterilerinize satış yaparken aynı ürünleri bir bayinize %20 indirimli olarak sunabilirsiniz. Bu bir B2B yapısıdır ve eğer size gerekli ise eticaret sitenizi oluştururken bu özelliğinde yazılımınızda bulunduğundan emin olmalısınız.

Eticaret Paketlerini Kolayca Karşılaştırmanız için İpuçları

Pazaryeri Entegrasyonları

N11, Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi pazaryerleri üzerinden satış yapıyor iseniz bunların eticaret siteniz ile entegre çalışması işinizi kolaylaştıracaktır. Pazaryeri entegrasyonu stok kontrolü, ürünleri tek merkezden yönetim gibi kolaylıklar sağlar. Pazaryerleri ile çalışıyorsanız eticaret paketi seçiminde bu özelliğin desteklenip desteklenmediğini kontrol etmelisiniz.

Üyelik ile İlgili Detaylar

Eticaret sitenizin üyeleri için bazı önemli modüller bulunmaktadır. Eticaret paketi seçiminde bu modülleri incelemelisiniz. Örneğin üyeliksiz alışveriş siparişi hızlandırmak için kullanıcılar tarafından çokca tercih edilir. Bu yüzden eticaret sitenizde üyeliksiz alışveriş yapılmasını istiyorsanız pakette bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Ebülten (Eposta pazarlama) veya SMS pazarlama kullanmak sizin için önemli özellikler ise bunların da eticaret yazılımınızda bulunmasına dikkat etmelisiniz. Ek olarak üyelerinizin sepette bıraktığı işlemleri incelemek ve bunları fırsata çevirmek isterseniz de sepet gözlemi özelliğinin yazılımınızda olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Tahsilat Çeşitliliği

Bir siparişe bağlı kalmadan tutar girişi ile tahsilat yapmak istiyorsanız eticaret paketinizde serbest ödeme özelliği bulunmalıdır. Bu özellik ile üyeleriniz sitenize giriş yaparak kendi yazdıkları tutarı girerek online ödeme yapabilirler. Bir başka tahsilat çözümü ise parçalı ödeme sistemidir. Yani müşteriniz bir siparişe ait toplam tutarı 1'den fazla kredi kartı ile ödeyebilir. Özellikle yüksek ücrete sahip ürün grubuna sahip iseniz, müşterilerinizin kart limitlerini düşünerek parçalı ödeme almayı tercih edebilirsiniz.

Kullanıcı Yetkilendirme

Bir eticaret sitesini yönetmek için bir arayüz bulunur ve bu arayüzde herşeyi yapabilen en az 1 adet yönetici olur. Bu yönetici istediği modüllere göre kullanıcılar atayabilir. Örneğin bir kullanıcı sadece ürünleri yönetebilirken, diğer bir kullanıcı ise sadece siparişleri görüntüleyebilir ya da yönetebilir. Bu yetkilendirme işlemi kullanıcı yetkilendirme olarak adlandırılır. Eğer ki kalabalık çalışan sayısına sahip bir işletme iseniz kullanıcı yetkilendirme sizin için önemli bir özellik olabilir.

Raporlama

Her eticaret paketinde bir şekilde sipariş ve ürünlerinize ait grafik ve raporlamalar size sunulur. Ancak bazen daha detaylı raporlar sizin için önemli olabilecektir. Bu yüzden eticaret siteniz için paket seçimi yaparken satış ve ürün grafik ve raporları ile ilgili hangi özelliklerin olduğunu ve hangisinin sizin için elzem olduğunu inceleyerek karar vermelisiniz.

Her ihtiyaç ve bütçeye yönelik oluşturduğumuz Clouds Eticaret Paketlerini İncelemek İster misiniz?

03/11/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı