Kimler Eticaret Sitesi Oluşturmalı

2020 yılı ile birlikte e-ticaret ciddi bir büyüme kazandı... Teknolojik alandaki yenilikler, eticaret sitelerinin sayılarının artması, internet üzerinden ürün satışının kolaylığı gibi sebepler e-ticaret alışverişlerini arttırırken, birden hiç beklemediğimiz bir salgın ile insanlar evlerine kapandı ve eticarete olan ilgi daha da arttı... Böyle bir ortamda kendinize ait bir eticaret sitesi sahibi olmanın avantajları neler? Neden bir eticaret sitesine sahip olmalısınız? gibi soruların yanıtlarını bu blog yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Kimler Eticaret Sitesi Oluşturmalı

Kendinize Ait Eticaret Sitesi Nedir?

Kontrolü ve yönetimi tamamen sizin elinizin altında olan, hiçbir başka kaynağa komisyon ödemeden online satış yaptığınız platformdur. Yani ismine - alan adına kadar kendiniz belirlediğiniz, ürünlerinizi eklediğiniz, fiyatlandırma yaptığınız ve akabinde sipariş aldığınız - siparişlerinizi yönettiğiniz online alışveriş sağlayan bir web sitesidir. Kendinize ait bir eticaret sitesi oluşturduğunuzda istediğiniz ürünleri satışa açabilir, istediğiniz gibi fiyatlandırabilirsiniz. Siparişlerinizi kontrol edebilir, siparişlerinizi gönderildi, beklemede, hazırlanıyor gibi durumlara alabilirsiniz.

Peki Kimler Eticaret Sitesine Sahip Olmalı?

Fiziki Dükkanlar

Öncelikle fiziki dükkanı olan herkesin ek olarak bir e-ticaret sitesi oluşturmasını şiddetle önermekteyiz. Çünkü bir fiziksel mağaza sadece o bölgede yaşayan, gezen veya anlık olarak o bölgeye uğramış kişilere hizmet verebilir. Oysa ki eticaret ilgili mağazanın tüm Türkiye'ye ulaşmasını ve satış yapmasını sağlar. Ayrıca fiziksel dükkanların bir açılış kapanış saatleri bulunur, eticarette ise ilgili mağaza 7/24 açıktır ve internet üzerinden her zaman ulaşılabilir olur. Bu bakımdan fiziki dükkanı bulunan tüm işletmelere eticarete de başlamalarını önermekteyiz.

Toptancılar

Ülkemizde toptancı kategorisinde oldukça fazla işletme bulunmaktadır. Herbiri telefon ya da whatsapp uygulaması üzerinden ciddi şekilde siparişler almaktadırlar. Oysa bir toptancı eticaret sitesi ile bayilerine ulaşarak siparişleri açısından hem zaman tasarrufu sağlayabilir; hem de siparişlerini düzenli takip edebilir. Bir toptancı tüm ürünlerini tek bir eticaret platformuna yükleyebilir ve a bayisi için %20, b bayisi için %30 indirim tanımlayabilir. Bu da ilgili işletmenin siparişlerini kolayca ve yanlış hesaplama riski olmadan almasını sağlar.

Instagram Üzerinden Satış Yapanlar

Instagram son dönemde ülkemizde çokça kullanılan bir sosyal platform ağı... Bu yüzden olacak ki Instagram'ın online alışveriş için de önemli bir etkisi bulunmakta. Birçok kişi veya işletme sadece Instagram üzerinden sipariş alarak ciddi anlamda ciro yapabiliyor... Bu kişilere önerimiz Instagram satışlarına ek olarak bir e-ticaret sitesi kurmaları ve satış ağlarını genişletmekleridir. Bu bağlamda eticaret sitesi üzerinden hem yeni kitlelere ulaşabilirler; hem de sanal pos sahibi olarak kredi kartı ile ödeme alabilirler. Sanal pos ile satış yapabilmeniz için şahıs, LTD ya da A.Ş. gibi bir vergi mükellefi olmanız gerekliliğini hatırlatalım.

Whatsapp Üzerinden Satış Yapanlar

Aynı Instagram örneğinde olduğu gibi Whatsapp üzerinden satış yapanlar da bir eticaret sitesi açarak siparişlerini ve cirolarını arttırabilirler.

Kimler Eticaret Sitesi Oluşturmalı

Çevresine Satış Yapanlar

Belirli bir tanıdık grubuna telefon ya da birebir satış yöntemi ile satış yapanlara da eticaret sitesi açmalarını öneriyoruz. Bugün yaptığınız satışlara yenilerini eklemek için bir eticaret sitesine sahip olmak sizin için önemli. Tanıdıklarınız sizi bildiği için arıyor ve sipariş veriyor ama eticaret siteniz sizi hiç bilmeyen ama sizinle ilgili ürünü arayan kişilere kolayca ulaşabilir! Bu yüzden kendinize ait eticaret sitenizde ürünlerinizi satışa sunmak sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar büyütebilir. Aman dikkat :) Eticarette iyi bir müşteri desteği ve akabinde memnuniyeti sunmak oldukça önemlidir.

Üreticiler

Bugüne kadar hep üretip, bayi dağılımı ile ürün satışı yapan işletmeler için de eticaret ideal bir çözümdür. Perakende satış yapmak isteyen üreticiler de hemen bir eticaret sitesi açarak ürünlerini herkese sunabilir.

El Emeği Göz Nuru Üretenler

Kendi emeklerinizle birşeyler üretiyor ve satmak istiyorsanız online bir alışveriş sitesi sahibi olmak tam sizlik. Ya da kendi ürettiğiniz ürünleri sosyal medya gibi uygulamalarda online satıyor iseniz yine kendinize ait bir eticaret sitesi sahibi olmanız oldukça önemli. El emeğiniz ile ürettiğiniz bu ürünleri uygun görseller ile eticaret sitenizde satışa sunabilmeniz size oldukça fazla fayda sağlayacaktır.

Pazaryerlerinde Satış Yapanlar

Hepsiburada.com, N11.com, Trendyol.com gibi pazaryerlerinde ürün satışı yapan işletmelerin kendilerine ait bir eticaret sitesi olması hem satış hem de pazarlama açısından oldukça önemlidir. Bir pazaryeri ile kendini duyuran ya da ilk satışını işletme, müşterisini memnun ederse ilgili müşteriden sonraki siparişlerini kendi e-ticaret sitesinden alabilir... Bu da oldukça yüksek bir komisyonun, işletmenin cebinde kalmasını sağlar. İşletmelerin ortalama oranda %20 komisyon ödediği pazaryerlerinin yanında kendilerine ait bir eticaret sitesine sahip olmaları bizce çok önemli bir artı değerdir.

Yeni Bir İş Fikri Olanlar

Yeni bir iş kurmak ve doğru yatırım yapmak istiyorsanız eticaret en doğru seçim olabilir. Bir fiziki dükkan açmak yerine direk e-ticaret ile satışa başlamak günümüz mantığında doğru bir yaklaşım olabilir. Burada doğru, rekabeti az olan ürünleri seçerek yatırım yapmanızı ve online satışa sunmanızı öneririz...

Peki Eticaret Sitemi Nasıl Oluşturabilirim?

Temel olarak özel bir eticaret yazılımı yaptırmak ya da hazır bir e-ticaret sitesi yazılımı satın almak gibi iki seçeneğiniz var. Eticarete yeni başlıyor olduğunuzu varsayarsak hazır bir eticaret yazılımı ile maliyetlerinizi düşürerek eticarete başlamanız daha mantıklı gözükmekte... Eticaret yazılımı altyapınızı sağlayacak firma ile uzun soluklu bir süreçte birlikte olacaksınız, dolayısı ile ilgili firmadan verimli bir eticaret altyapısı ve iyi bir teknik destek alacağınızdan emin olarak yola başlamalısınız...

Hazır bir e-ticaret yazılımı tercih edecekseniz bu yazımız size ışık tutabilir: Eticaret Paketlerini Kolayca Karşılaştırmanız için İpuçları

Eticaret Sitemi Açtım, Nasıl Ziyaretçi Sağlayacağım?

Genellikle pazaryerlerinde satış yapanlar bu soruyu sorarlar... Bu pazaryerinde hazır ziyaretçiler var niye kendime sıfırdan bir eticaret sitesi açayım gibi... Bu konu için en çok sorulan soruyu başlık olarak belirttik. Eticaret sitenizi oluşturdunuz ama nasıl ziyaretçi çekeceksiniz. Bu tamamen sizin elinizde olan pek çok detay barındıran bir konudur. Eticaret sitenize önem ve emek verirseniz eticaret siteniz sizi başarıya götürür. Eticaret sitenizi benzerlerinizden, rakiplerinizden farklı tutun. İçeriklerinize önem verin ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekin. İyi içerik ve iyi müşteri memnuniyeti satışlarınızı arttıracaktır. Bu doğrultuda müşteri memnuniyetine ve arkasından içeriklerinize önem vermeniz sizi başarıya ulaştıracaktır. Eğer iyi bir altyapı, içerik ve müşteri memnuniyeti sağlarsanız kendi eticaret siteniz size pazaryerlerinden olduğundan daha fazla katkı sağlar. Bunu 15 yıllık tecrübemiz ile söylediğimizi de bilmenizi isteriz.

Özetle ticaret yapmak isteyen herkes için eticaret günümüzde bir fırsat! Bu bakımdan ürün tedariği sağlayan, ürün üreten herkesin kendisine ait bir eticaret sitesi olması önemli bir unsur. Doğru altyapı sunan, müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuş bir e-ticaret sitesinin başarısız olma ihtimali yoktur. Bu yüzden ürün satışı yapan bir işletme ya da bireyseniz muhakkak eticaret altyapıları ile ilgili bilgi sahibi olup bir eticaret sitesi açmanızı öneririz.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: En İyi Eticaret Paketleri Hangi Özellikleri Barındırmalıdır?

Eticarete başlamak istiyorsanız Eticaret Paketlerimizi İnceleyin

Bu içeriği de okumak isteyebilirsiniz: Market - Restoranlar için Eticaret

06/11/2020

İlgini Çekebilir:

29/12/2021
E-ticaret mağazası açmayı düşünüyorsunuz ilk olarak mağazanıza en uygun e-ticaret paketini seçmeniz gerekir. Farklı paket içeriklerine sahip olan hazır eticaret sistemlerinde yıllık, aylık, tek seferlik, $ ya da ₺ seçene... Devamı
27/12/2021
İnternet kullanımının ve online sipariş vermenin yaygınlaşması, fiziksel mağazalara olan talebi önemli ölçüde azalttı. Son birkaç yılın alışveriş raporlarına detaylı olarak baktığımızda internet alışverişinin yaş ortalam... Devamı
27/05/2021
Seo çalışması internet üzerinde yayın yapan ve sektörü ne olursa olsun her siteye uygulanması gereken bir çalışmadır. Siteniz kurumsal bir tanıtım sitesi de olsa, ürün satışı yaptığınız bir eticaret sitesi de olsa doğru ... Devamı
25/05/2021
Türkiye'nin perakende sektöründe oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan Nebim yazılım ile eticaret sitenizi kolayca entegre edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, Clouds Eticaret Yazılımı ile Nebim V3 kullanıcıları ara... Devamı